Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KHÔRADA - összeálltak az Agalloch és a Giant Squid egyes tagjai; hamarosan megjelenik a debüt-album, amiről itt az új dal!


2018-07-10

Két neves, mára feloszlott extrém metal banda tagjai egyesültek a Khôrada színeiben, létrehozván egy "epikus, szenvedéllyel teli entitást".

A néhai Agalloch három tagja - Don Anderson gitáros, Jason Walton basszer és Aesop Dekker dobos - az egykori Giant Squid frontemberével, Aaron John Gregory-val állt össze. A Khôrada a Prophecy Productions kiadóval kötötte meg első lemezszerződését. A banda mostanra elvégezte első albuma dalszerzői és stúdiós munkáit.

Walton, Anderson és Dekker az Agalloch 2016 májusi felbomlását követően is elkötelezett, kollektív dalszerzést folytatott, próbákat tartott. Gregory-val azután vették fel a kapcsolatot, hogy feloszlott a Giant Squid (2003-2015) is. A Khôrada (ami egy, az ókorból ittmaradt görög kifejezés: az üres tér jellemzése) zenei tekintetben a súlyos, de mély érzelmekkel teli metalzenét űzi. Ehhez jönnek Gregory dalszövegei, amik révén élete súlyos frusztrációit fejezi ki.

A Khôrada debütáló albumát július 20-án adja ki a Prophecy Productions, 'SALT' címen. Az egyaránt atmoszéfrikus, agresszív és apokaliptikus albumon felvonultatott érzelem-hullámokat a banda tagjainak jelenlegi világnézetei inspirálták; konkrétabban az a bizonytalan, ingatag világ, amiben élünk. A 'SALT' tehát egy borzasztó jövőkép szüleménye; muzikális lenyomata a modernkori globális problémáknak (pl. Trump-éra). Ezt tükrözi a lemezborító is, amit egy nemzetközileg is elismert festő / szobrász, Cedric Wentworth tervezett.

"A 'SALT' egy dal-kollekció, amit olyan zenészek alkottak meg, akik fejenként több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, de mégis nulláról kezdtek mindent. Ezeket a dalokat rögtön azután kezdtük megírni, hogy felbomlott az Agalloch és a Giant Squid. Számunkra tehát ez egyfajta újjáépítés, újraszervezés; a hangok újragondolása" - Don Anderson.

A 'SALT' megjelenik többféle változatban (Digisleeve CD, Gatefold 2LP, 2CD-pakk, box-szett, stb.). Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Edeste
02. Seasons Of Salt
03. Water Rights
04. Glacial Gold
05. Augustus
06. Wave State
07. Ossify

Az 'Ossify' című szám lentebb meghallgatható. "Ez volt az utolsó szám, amit megírtunk a 'SALT' albumra, és eredetileg is az volt a célunk, hogy ezzel zárjuk a történetet. Ettől függetlenül ezt mutatjuk be elsőnek, mert az olyan, mintha lelőnénk egy film végének a csattanóját. Mi azonban egyfajta "flash forward"-ként gondoljuk ezt: tehát a hallgatók elgondolkozhatnak, "vajon mi történhetett ezt megelőzően?"... pláne úgy, hogy ez a dal egy különös, mondhatni futurisztikus vibrálással rendelkezik. Ez leginkább Andrew Southard részeges billentyű-játékának köszönhető. Az 'Ossify' egyébként dalszövegileg remekül összefoglalja azokat a disztópikus témákat, melyekkel az egész 'SALT' foglalkozik" - Aaron Gregory.

Újabban megjelent a 'Glacial Gold' című szám is, amihez Gregory a következőket fűzte: "A 'Glacial Gold' a 'SALT' egyik jelentős fordulópontja, aminek révén megismerhetitek azt a történetet, ami idáig vezetett minket, de közben némi betekintést is nyerhettek a jövőbe. Ez tulajdonképpen az én saját életem metaforája; de bele lehet magyarázni továbbá mindazt, amit ez a banda reprezentál. Ebben a számban egyébként szívszaggató cselló-játék is hallható - ez feleségem, Jackie Perez Gratz (Giant Squid, Grayceon, Amber Asylum) nevéhez fűződik".

Alább meghallgatható a 'Seasons Of Salt' is, amit Gregory így kommentált: "Ez a dal az én személyes kedvencem, mivel ez az egyik legelső kompozíció, amit jómagam és Don közösen alkottunk meg; azaz a legjobb példája annak, miről is szól a Khôrada. Persze a bandán belül mindenki tagadhatatlanul rajta hagyta a védjegyét ezen a számon - kezdve a nyugodt, csendes pillanatoktól, át az egzotikus szekciókon, egészen a bombaként robbanó, dühös témákig. Szerintem ez a legkiválóbb reprezentációja a Khôrada képességeinek, és minden mástól eltérő hangzásának".


KHÔRADA - összeálltak az Agalloch és a Giant Squid egyes tagjai; hamarosan megjelenik a debüt-album, amiről itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás