Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [174. rész]


2017-02-08

Ma az európai power metal-színtér egyik legkiemelkedőbb, bár méltatlanul alulértékelt bandája játszik.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 174. rész

MAGIC KINGDOM - 'Ship Of Ghosts'

A Magic Kingdom egy belga neo-klasszikus power metal banda, amit Dushan Petrossi gitárvirtuóz alapított 1998-ban. A brüsszeli székhelyű banda fennállása során mindeddig négy nagylemezt adott ki - cím szerint a következőket: 'The Arrival' (1999), 'Metallic Tragedy' (2004), 'Symphony of War' (2010), 'Savage Requiem' (2015).

A banda alapítója / producere / dalszövegírója, Dushan olyan zenekarokkal is komoly hírnévre tett szert az európai metal-színtéren, mint az Iron Mask és az Arms Of War. A csapatban az évek során megfordultak a Symphonity, a Fairyland és a Headline egyes tagjai; a jelenlegi felállást pedig Vasiliy Molchanov (Iron Mask, ex-Kings Of Spades) basszusgitáros, Michael Brush (Celestial Wish, Control The Storm, ex-Hellbastard) dobos és Christian Palin (Random Eyes, ex-Adagio, Epicrenel) énekes teszi teljessé.

A Magic Kingdom dalszövegei többnyire ős- és középkori háborúkról, hősökről, sárkányokról és démonokról, illetve egy fantasy-legendákról szólnak. Dalaik stílusa ennek megfelelő atmoszférával rendezkezik; vagy ahogy ők fogalmaznak: epikus történelmi filmek betétzenéjét játsszák. Védjegyeik a gyors gitár-témák, a nagyzenekari / (neo-) klasszikus betétek, a sokszínű vokál-kórusok és a magasztos, jól kidolgozott, de könnyen megjegyezhető dallamok / refrének.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [174. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás