Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

7 év után új albummal tér vissza a GOD DETHRONED - végighallgatható a 'The World Ablaze'!


2017-06-13

A veterán holland black-death metal banda nemrég kiadta 'The World Ablaze' című visszatérő albumát.

A 'The World Ablaze' album 2017. május 5-én jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából. Az új lemez - amit itt lehet megrendelni különféle formátumban - a God Dethroned első kiadványa a 2010-es 'Under the Sign of the Iron Cross' album megjelenése óta, egyben az utolsó a banda első világháborús tematikájú triológiájában.

A 'The World Ablaze' keveréséért és maszterizálásáért nem más, mint a legendás Dan Swanö felelt. A hangmérnök-guru így nyilatkozott: "A God Dethroned zenekar kétségkívül a death metal műfaj egyik kormányzója. Ez az album kiváló kombinációja minden elemnek, amit ebben a műfajban a legjobban szeretünk: pusztító előadásmód, fogós refrének és felejthetetlen dallamok... Kiváló ajándék lesz ez a Bolt Thrower (R.I.P.) rajongói számára; és persze egy újabb színfolt a holland death metal-színtér ragyogó egén!".

"Nagyjából hét év telt el azóta, hogy megírtuk a legutóbbi God Dethroned dalt; így sokan biztos kíváncsiak voltatok már, hogy van-e még bennünk anyag. Erre a válasz egyértelműen: igen, van! Továbbra sem vagyunk inspiráció híján. Mint azt jól tudjátok, sosem írjuk meg ugyanazt az albumot kétszer; és ezalól a szabály alól ezúttal sem vontuk ki magunkat..." - közölte korábban a banda.

"A 'The World Ablaze' a végső albumunk az első világháborús trilógiában. Célunk mindvégig az volt, hogy egy roppantul dinamikus és változatos anyagot tegyünk le az asztalra. Van rajta rengeteg tipikus GD-riffelés, megannyi dallam és felejthetetlen téma. Ezek az új dalok tökéletesen fognak szólni élőben; lévén a közép-tempós témákat gyorsabb, brutálisabb részekkel tesszük változatossá. Az album keverését Dan Swanö végezte - tipikus munkát látott el, de persze közben nem fosztotta meg a bandát saját identitásától. A maszterizálás a Wisseloord Stúdióban zajlott, ahol korábban olyan bandák fordultak meg, mint például a Rammstein; szóval kétségkívül egy profi stábról van szó. Az album tehát kristálytisztán, egyben kibaszottul keményen szól. Nagyon büszkék vagyunk rá; és alig várjuk már, hogy bemutathassuk élőben is, a májusi Serpent Fest során!" - tették hozzá a tagok.

A 'The World Ablaze' album borítója és dallistája lentebb látható.

01. A Call To Arms
02. Annihilation Crusade
03. The World Ablaze
04. On The Wrong Side Of The Wire
05. Close To Victory
06. Konigsberg
07. Escape Across The Ice (The White Army)
08. Breathing Through Blood
09. Messina Ridge
10. The 11th Hour

A lemez első ízelítője az 'On The Wrong Side Of The Wire' hivatalos videoklipje - a premier itt elérhető, a címadó dal videójával egyetemben:

Később megjelent az 'Annihilation Crusade' című szám hivatalos videója is:

A God Dethroned egy hónappal a megjelenést követően a teljes albumot közzétette a YouTube-on:

A (2011-ben átmenetileg feloszlott) banda jelenlegi felállásában Henri Sattler gitáros-énekes, Michiel "Mike" van der Plicht dobos, Mike Ferguseon gitáros és Jeroen Pomper basszusgitáros vesz részt.

A God Dethroned Facebook-oldala itt érhető el.


7 év után új albummal tér vissza a GOD DETHRONED - végighallgatható a 'The World Ablaze'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás