Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Dallas Toler-Wade két évtized után kilépett a NILE zenekarból


2017-02-14

Az amerikai technikás death metal veteránok bejelentették, hogy megváltak Dallas Toler-Wade gitáros-énekestől; helyére pedig Brian Kingsland-et vették be.

A banda új felállása - amiről lentebb látható az első fotó - február 14-én indul észak-amerikai turnéra, az Overkill kíséretében. Kingsland ezen a körúton mutatkozik tehát be a Nile tagjaként.

Karl Sanders, a Nile alapítója elmondta: "Személyesen is szeretném megköszönni Dallas Toler-Wade-nek az elmúlt évtizedekben nyújtott munkáját. Őszintén a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve. Ugyanakkor azt is kijelenthetjük, hogy nagyon hálásak vagyunk mindannyian, hogy Brian-nel dolgozhatunk, mivel egy rendkívül tehetséges gitár-shredderről van szó, aki egyben brutális, de változatos metal-hangjával is képes pusztítani. Brian emellett egy valódi földreszállt, keményen dolgozó, motivált ember; akinek révén sikerül újra lángra lobbantanunk a Nile eredeti tüzét. Brian érkezésével egy olyan korszak vette kezdetét a Nile történetében, ami leginkább a banda korai éveire hajaz; a klasszikus Nile-érában ugyanis közösen egy roppantul erős egységként funkcionáltunk. Az elmúlt hónapokat meglehetősen pozitív, energikus hangulatban töltöttük a próbateremben, olyan emberek társaságában, akik hozzánk hasonló víziókkal vannak felszerelve. Már alig várjuk, hogy a soron következő, Overkill-lel közös turnén megoszthassuk minden metal-rajongóval azt, amit ez az új felállás megtestesít. Lévén Brad Parris basszusgitáros-énekes is viszonylag új tagnak számít (immáron második éve van köreinkben), egy igazán súlyos, pusztító produkcióra kell készülnetek. Komolyan mondom, legutóbb akkor éreztem ilyen erősnek a bandát, amikor George Kollias [dobos] először zenélt velünk!".

Kollias hozzátette: "Szeretném megköszönni Dallas-nak mindazt, amivel az évek során hozzájárult a Nile sikereihez. Nagyszerű időket töltöttünk együtt - csakis a legjobbakat tudom kívánni neki: legyen sikeres jövőbeni projektje is! Ugyanakkor szeretném köreinkben üdvözölni Brian Kingsland-et, aki egy fantasztikus gitáros-énekes! Nagyon várjuk már, hogy útnak induljunk, és kiadjuk magunkból a lehető legjobbat! Hamarosan találkozunk!!!".

A legfrissebb hírek szerint a Nile egyúttal nekilátott soron következő nagylemeze munkálatainak. A 2015 augusztusában megjelent 'What Should Not Be Unearthed' folytatását várhatóan idén ősszel veszik fel. Az egyelőre cím nélküli album 2018-as kiadásáért a Nuclear Blast fog felelni.


Dallas Toler-Wade két évtized után kilépett a NILE zenekarból
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás