Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Budapesten is bemutatja 'Horns and Halos' albumát az AVATARIUM - videó-trailer az őszi turnéhoz


2017-07-19

A legendás svéd doom metal banda, a Candlemass alapítója és fő zeneszerzője, Leif Edling és aktuális formációja, a nagysikerű Avatarium megosztotta soron következő turnéjának részleteit.

Jennie-Ann Smith énekesnő és bandája egy újabb varázslatos zenei kalandra csábítja rajongóit: a 'Hurricanes and Halos' album május 26-án, pénteken szabadult a világra, rajta nyolc vadonatúj doom-himnusszal.

A kiadó Nuclear Blast közleménye így szól: "Az Avatarium új dalainak alapját ezúttal is a szépség és a sötétség, a súlyos gitárok és a törékeny hangbetétek, az egyedi ének-témák és a '60-as évek misztikus vintage blues-hangzása adja; de a modern zenei témák és a doom rock műfaj kísérteties lelkülete is meghatározó tényező a lemezen".

"A nyolcból hat új dalt a Candlemass mestere, Leif Edling alkotott meg, de Marcus Jidell gitár-hős és Jennie-Ann Smith énekesnő is hozzájárult ahhoz, hogy méltó folytatása szülessen meg a nagysikerű 'The Girl with the Raven Mask' albumnak, ami 2015-ben számos évvégi toplistára felkerült a világ meghatározó szaklapjaiban, és elnyerte a német Metal Hammer magazin 'Up And Coming' ['Legjobb feltörekvő előadó'] díját".

"Az új albumot maga Marcus Jidell producelte; a keverést pedig David Castillo végezte, a híres Ghost Ward Stúdió falai között. A maszterizálási munkálatok a legendás Jens Bogren nevéhez fűződnek. Közösen megalkottak egy organikus, egyedi hangzást nagy mértékben elkülöníti a 'Hurricanes and Halos' albumot az elburjánzott, elektronikára optimalizált tömegektől".

Jennie-Ann Smith hozzátette: "A 'Hurricanes and Halos' felvételeit úgy éltem meg, mint egyfajta érzelmi hullámvasutat; ezen érzés által pedig ez igazán letisztult, vibráló energia lengi át az egész albumot. Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, amit itt véghez vittünk".

Az új album alább látható borítóját az az Erik Rovanpera készítette, aki együtt dolgozott a bandával, annak debütáló lemeze esetében is. A képet egy misztikus lény ihlette, egy új dal, a 'Medusa Child' nyomán.
"Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ismét felkértek egy Avatarium album borítójának megalkotására" - nyilatkozta a művész. "Anélkül, hogy ismertem volna a címadó dal szövegét, én valahogy így képzelem el a 'Hurricanes and Halos' kifejezés képi megjelenését. A képet többnyire az art nouveau műfaj, különböző képregények és modernkori művészeti mozgalmak ihlették, a jó, a rossz, a szépség és a szörnyeteg tematikájának útján. Lévén ezúttal jóval szélesebb szín-skálát használtam, mint korábban bármikor, még jómagam is meglepődtem a végeredmény láttán". Íme a mű és a lemez dallistája:

01. Into The Fire / Into The Storm
02. The Starless Sleep
03. Road To Jerusalem
04. Medusa Child
05. The Sky At The Bottom Of The Sea
06. When Breath Turns To Air
07. A Kiss (From The End Of The World)
08. Hurricanes And Halos

Az album első single-dala, az 'Into The Fire / Into The Storm' immáron elérhető a világ összes ismert digitális zeneszolgáltatójának kínálatában. A dalhoz szöveges videó is készült; íme a premier:

Később megjelent a 'The Starless Sleep' hivatalos videoklipje is, amit Johan Bååth rendezésében forgattak Stockholmban:

Alább elérhető az album első négy előzetese, amiben a zenekar tagjai nyilatkoznak a munkálatokról:

Az Avatarium szeptemberben, egy európai turné alkalmával mutatja be új dalait a közönségnek. A körúton - melynek utolsó állomása (szept. 30.) a budapesti Dürer Kert - a görög doom metal banda, a The Slayer King kíséri a főzenekart. Bővebb infók a körútról az Avatarium Facebook-oldalán találhatók. Hivatalos trailer-videó a turnéhoz itt érhető el:

Az Avatarium 2015. október 23-án adta ki (Nuclear Blast) legutóbbi, 'The Girl with the Raven Mask' című albumát, amiről bővebben itt írtunk.


Budapesten is bemutatja 'Horns and Halos' albumát az AVATARIUM - videó-trailer az őszi turnéhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás