Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a friss videoklip a SÓLSTAFIR zenekartól: 'Bláfjall'!


2019-05-15

Az izlandi poszt-metal banda bemutatta aktuális nagylemeze, a 'Berdreyminn' legfrissebb videoklipjét.

A 'Bláfjall' című számot a banda így kommentálta: "Végre itt van! A harmadik videoklipünk, amit Bowen Staines rendezett. Miután megfilmesítettük legutóbbi, 'Lágnætti' című single-dalunkat, egyértelmű volt, hogy a jövőben is együtt fogunk dolgozni. Ezek a közös kalandozások mágnesként vonzzák erőinket, és ez ebben az esetben sem volt másként. Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel; Bowen ismét bebizonyította, hogy mestere e műfajnak".

"A 'Bláfjall' dal az ember saját elméje és démonai ellenében vívott harcot írja le. A végkifejlet néha az önpusztítás, és a szeretteink megsebzése... Jómagam is megküzdöttem az alkoholizmussal; az utóhatás azonban továbbra is kísért. Olyan érzés ez, mint felkelni egy hegy tetején, sűrű, sötét köd közepette. A remény azonban továbbra sem halt ki; mivel minden esetben van kiút - mindössze annyit kell tenned, hogy megragadod a kötelet, amikor éppen eléd libben, és megszorítod, amilyen erősen csak tudod...".

A Season Of Mist 2016 novemberében jelentette be, hogy újonnani szerződést kötött a bandával. Ezzel egyidőben indultak el az új nagylemez munkálatai.

A Sólstafir legutóbbi, hatodik stúdióalbuma 'Berdreyminn' címmel jelent meg, 2017. május 26-án. A 'Berdreyminn' [izlandi kifejezés, jelentése: "jövőbeni események megálmodója"] alább látható boríótját Adam Burke tervezte. Íme a mű és a dallista:

01. Silfur-Refur
02. Ísafold
03. Hula
04. Nárós
05. Hvít Sæng
06. Dýrafjörður
07. Ambátt
08. Bláfjall

A Sólstafir nagysikerű, 2014-es, 'Ótta' című albumának folytatása a banda első albuma, amin az új dobos, Hallgrímur 'Grimsi' Hallgrímsson játszik.

"Harmadjára is visszatértünk a Sundlaugin Stúdióba, hogy felvegyük hetedik albumunkat. Totálisan otthon éreztük magunkat, és miután két hónapon keresztül kizárólag dalszerzéssel voltunk elfoglalva, megnyugtató érzés volt végre hallani, ahogy a demók életre keltek... Az album egyébként kétségkívül tipikus Sólstafir-hangzással fog bírni; de szokás szerint most is lesz néhány különleges meglepetés" - közölte korábban a banda.

A 'Berdreyminn' - hasonlóan a zenekar eddigi műveihez - "kísérteties melódiákat, pszichedelikus fázisokat, illetve a klasszikus rock, a hard rock és a metalzene egyes elemeit tartalmazza. A Sólstafír tehát továbbra sem konkrét stílusokra alapozza zenéjét; hanem színtiszta érzelmekre".

Az új albumról elsőként az 'Ísafold' című szám látott napvilágot. Ennek kapcsán a frontember, Aðalbjörn Tryggvason a következőket nyilatkozta: "Ez a szám igencsak rövid időn belül, spontán módon született meg. Olyan érzésünk volt, mintha aznap ellátogatott volna hozzánk a Thin Lizzy. Az alap-témákat már csak az tehette teljessé, ha egy különleges Phil Rudd-ütemet is hozzácsapunk a dalhoz... Egyszóval nem ez a legtitpikusabb Solstafir dal, de valamilyen szokatlan módon mégis ez a szám reprezentálja a leginkább az egész albumot. Ennek ellenére nem találtuk fel újra a kereket; tehát számos utalást hallhattok majd a régi klasszikusok irányába, viszont szerintem mégis más ez az anyag, mint minden, amit eddig csináltunk. Egyébként számomra az 'Ísafold' már most az egyik legjobb Solstafir dal!".


Itt a friss videoklip a SÓLSTAFIR zenekartól: 'Bláfjall'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás