Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Ghost Mile' címmel jelent meg a hatodik VOYAGER album - végighallgatható a teljes lemez


2017-05-13

A pop-dallamokat progresszív metal zenével ötvöző, ausztrál Voyager zenekar 'Ghost Mile' címmel látta el soron következő nagylemezét.

A Voyager hatodik ópuszában - az előzetes közlemény szerint - "minden benne van, amit az ausztrál együttes profi szinten művel: grandiózus zenei tájképek, érzelmes pop-prog dallamok és fogós, de ugyanakkor mérhetetlenül technikás hangszerelés. A 'Ghost Mile' albumot Matthew Templeman keverte, és Simon Strutters maszterizálta - ez a páros felelt a banda legutóbbi, nagysikerű stúdióalbumának kiváló produkciós munkájáért is (a 'V' című lemezről bővebben itt írtunk).

Ashley Doodkorte dobos így nyilatkozott: "A 'Ghost Mile' dalai zeneszerzői és előadói munkáink egyfajta egyedi sajátossággal bíró aspektusát tükrözik. Hangszereinken ezúttal mindannyian olyan dolgokat művelünk, amivel korábban sosem próbálkoztunk; de ugyanakkor megtartottunk sajátos hangzásunk védjegyeit. A végeredmény pedig még minket is meglepett! Ez az új album - érzésem szerint - minden eddigi anyagunknál kiválóbb módon foglalja össze bandánk hatásait; ötleteinket és személyiségeinket".

A Voyager - szokásához híven - ezúttal is interaktív kapcsolatot létesített elkötelezett rajongóival, akik egy PledgeMusic-kampány révén rendelhetik meg az új albumot, aminek hivatalos megjelenése május 12-én volt esedékes. A Pledge támogatói exkluzív hírek, felvételek és különleges értéktárgyak birtokosai lehetnek, miközben támogatják az album stúdiós munkálatait. A kampány itt érhető el.

A lemez borítóját maga a dobos, Ashley Doodkorte tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. Ascension
02. Misery Is Only Company
03. Lifeline
04. Fragile Serene
05. To The Riverside
06. Ghost Mile
07. What A Wonderful Day
08. Disconnected
09. This Gentle Earth
10. As The City Takes The Night

A 'Ghost Mile' album első single-dala, a 'Misery Is Only Company' már korábban megjelent külön kislemezen. Érdekessége a dalnak, hogy a Metal Hammer Golden Gods Díjátadó betétzenéjének választották a 2016-os rendezvényen. 2017 márciusának elején bemutatták az újabb single-t / videoklipet, az 'Ascension'-t - lentebb ez is elérhető (ugyanez a szám megtekinthető playthrough-videó formájában is - ezt Scott Kay prezentálja, bemutatván Mayones Duvell Elite 7 gitárját és Seymour Duncan Nazgul / Sentient pick-upjait).

Május elején bemutatták a címadó dal hivatalos videoklipjét is:

A lemez megjelenésének napján közzétették a teljes új anyagot. Íme a hivatalos album-premier:

Öt kiadott nagylemezzel, valamint számos észak-amerikai, európai és ázsiai (többek közt Devin Townsend, a Children Of Bodom, a Soilwork, a Nightwish és az Epica társaságában) turnéval a háta mögött, az óceániai kvintett nemzetközi szinten is ismertté vált, köszönhetően felejthetetlen dallamaiknak, erőteljes riffjeiknek és kemény groove-jaiknak. A csapat 2011-es, 'The Meaning Of I' című ópusza világszerte hatalmas sikereknek örvendett - az albumot többek közt a német Metal Hammer és a brit Prog magazin is besorolta az év 10 legjobb lemezének listájába. Daniel Estrin énekes-billentyűs hangját és karakterét a Deftones frontembere, Chino Moreno például egyenesen a Duran Duran-os Simon LeBon-éhoz hasonlította.

A Voyager legutóbbi albumát, a Nightmare Records gondozásában megjelent, 13-számos 'V' című anyagot Matt Templeman producerrel rögzítették, a Templeman Audio Stúdióban. A banda ezúttal is egy "kemény, groove-okkal teli és szuper fogós albumot írt és rögzített, leképezvén magát a tisztára csiszolt Voyager-t, némi modern beütéssel".


'Ghost Mile' címmel jelent meg a hatodik VOYAGER album - végighallgatható a teljes lemez
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás