Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Brotherhood of Metal' című albummal jelentkezik a veterán THE RODS zenekar - itt az új dal!


2019-05-04

A legendás '80-as évekbeli heavy metal-trió az Steamhammer/SPV kiadóhoz igazolt le. Új nagylemezük június 7-én jelenik meg.

Az 1980-ban alakult The Rods alapítója David "Rock" Feinstein, aki unokatestvére, és egykori Elf együttesbeli bandatársa a néhai Ronnie James Dio-nak, valamint a The Rods dobos Carl Canedy-nek. Ez utóbbi nem mellesleg egy magas szinten elismert metal-producer, aki többek közt olyan bandák albumain dolgozott, mint a Megadeth, az Anthrax és az Overkill.

A Danny Bordonaro basszusgitárossal kiegészülő The Rods az elmúlt 30 évben 7 nagylemezt, számos kislemezt, egy EP-t és egy koncertalbumot adott ki. Visszatérő lemezük 2011-ben jelent meg, 'Vengeance' címmel; legutóbbi alkotásuk pedig a 2015-ben kiadott 'Hollywood' című album volt. A zenekar a korai években olyan legendássá vált bandákkal turnézott, mint a Metallica, a Judas Priest és az Iron Maiden.

A legfrissebb hírekből kiderül, hogy 2019 nyarán új nagylemezzel tér vissza a The Rods: a 'Brotherhood of Metal' című anyagot a banda új partnere, a Steamhammer/SPV fogja kiadni, június 7-én. Canedy szerint ez a lemez "az utóbbi évtizedek legerősebb Rods-műve. Már a cím is meglehetősen sokat elárul! Semmi ballada, és semmi olyasmi nincs rajta, amit anyád örömmel dúdolna!".

"Mind az album, mind a címadó dal elárulja bandánk attitődjét; sőtmitöbb: ez a mi bandánk általános filozófiája! David, Garry és jómagam hosszú évek óta jóbarátok vagyunk - ez egy igazi testvériség, amire rettentően büszkék vagyunk. Nagyon örülünk, hogy erősebbek vagyunk, mint valaha, és még mindig zseniális Rods-zenét tudunk biztosítani a rajongóknak!".

Mindezt már szimplán az a tény is igazolja, hogy a The Rods ugyanazzal a felállással alkotta meg új albumát, mint ami a kultikus, 1982-es 'Wild Dogs' lemezt is rögzítette. A 'Brotherhood of Metal' kétségkívül a banda karrierjének egyik legnagyobb fénypontja!

Az új lemezt a Barn Castle és a Nire stúdiók falai között vették fel. A hangmérnök és a producer Lonnie Park, Carl Canedy és Eric Chesek volt. Az alább látható lemezborító egy neves belga művész, Eric Philippe alkotása.

A tracklista:
01. Brotherhood Of Metal
02. Everybody's Rockin'
03. Smoke On The Horizon
04. Louder Than Loud
05. Tyrant King
06. Party All Night
07. Tonight We Ride
08. 1982
09. Hell On Earth
10. The Devil Made Me Do It
11. Evil In Me

A lemez megjelenik digipak CD-n, dupla gatefold LP-n (kiegészítve a 'Crank It Up (35 Years)' című bónusz track-kel), valamint digitális formában.

Az első ízelítő a 'Louder Than Loud' című szám szöveges videója, ami lentebb elérhető.
Canedy így nyilatkozott: "
A 'Louder Than Loud' volt az első dal, amit megírtunk erre a lemezre - egyben ez volt annak eredeti, munka-címe is, egészen az utolsó pillanatig. Eredetileg azzal a megközelítéssel álltunk a dologhoz, hogy olyan dalt írunk, ami az általános élő bulijaink hangulatát tükrözi. Tehát hangosnak; sőt NAGYON hangosnak, és még annál is hangosabbnak kell lennie. Jómagam részéről ez lesz az egyik legizgalmasabb dal, amit előadunk élőben!".


'Brotherhood of Metal' című albummal jelentkezik a veterán THE RODS zenekar - itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás