Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nemzetközi toplistákon az új ALESTORM album


2017-06-09

A skót "kalóz-metal" banda közzétette új albuma, a 'No Grave but the Sea' toplistás helyezéseit.

Az Alestorm legutóbb januárban adott hírt magáról: ekkor jelentették be az új album címét, és árulták, hogy Lasse Lammert producer társaságában nekiláttak a felvételeknek; mégpedig az Orlando-beli Alpaca Ranch Recording Stúdióban.

A zenekarnak nem mellesleg a 'No Grave but the Sea' az első albuma, amin a magyar gitáros, Bodor Máté (ex-Wisdom, Leander Kills) játszik, aki "ízes szólókkal és elsöprő riffekkel járult hozzá az alkotáshoz". Eljött tehát az idő, hogy beinduljon a nemzetközi buli-gépezet, és mindent ellepjen az ingyen rum!

A 'No Grave but the Sea' május 26-án jelent meg, az osztrák Napalm Records jóvoltából (az Alestorm tavaly nyáron kötött szerződést a kiadóval - erről bővebben itt írtunk), az alább látható borítóval és dallistával:

01. No Grave But The Sea
02. Mexico
03. To the End of the World
04. Alestorm
05. Bar und Imbiss
06. Fucked with an Anchor
07. Pegleg Potion
08. Man the Pumps
09. Rage of the Pentahook
10. Treasure Island

A frontember, Christopher Bowes Kapitány elmondta: “Oh wow!! Itt az új Alestorm album, amit reméljük, minden ember és kutya imádni fog! Szerintünk nagyon fasza anyag született meg! Ezen a ponton kellene azt mondanunk: ez a lemez sötétebb és keményebb lesz a korábbiaknál, de ez egyszerűen nem igaz. Ezzel szemben azt kell mondanunk, amit minden albumunk esetében: tele van kalózokról, italról és pszeudo-szcientifikus kriptogeográfiáról szóló, epikus dalokkal".

"A harmonikus gitár- és billentyű-szólókkal, mennydörgő power metalista dallamokkal és modern riffekkel felvértezett 'No Grave but the Sea' nem kevesebb, mint életed legepikusabb csatájának tökéletes betétzenéje. A kalózok élete igencsak egyszerű: lopunk, iszunk és gyilkolunk! Emeljétek tehát magasba az öklötöket - egy újabb kalóz-metal kincs vár rátok!".

Az albumot itt lehet megrendelni különböző formában.

A megjelenést követő második héten közzétették az eladások alapján mért statisztikákat. Ennek megfelelően az alábbi országok alábbi toplitsáira került fel az új lemez:

Az Alestorm március 20. és 22. között egy kisebb kanadai turnét bonyolított le; a hónap végén pedig két walesi metal-fesztiválon is felléptek. Júniusban indul a nyári európai turné, aminek dátumai és állomásai itt érhetők el.

Az új album első ízelítője a bandáról elnevezett dal videoklipje formájában látott napvilágot; később pedig megjelent a 'Mexico' című szám kisfilmje is. Íme a premierek:

Alább megtekinthető a harmadik nyilvános dal, a 'Fucked With An Anchor' videoklipje is:

Az Alestorm legutóbbi stúdióalbuma, a 'Sunset On The Golden Age' 2014. augusztus 4-én jelent meg.


Nemzetközi toplistákon az új ALESTORM album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás