Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [183. rész]


2017-03-12

Ma egy francia metalzenekar egyik alulértékelt albumáról hallgatunk meg egy tételt.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 182. rész

PENUMBRA - 'The Last Bewitchment'

A Penumbra zenekart az énekes Jarlaath (Maxime Meheust) és a gitáros Dorian alapította, miután összehaverkodtak egy párizsi koncerten, 1996-ban. Muzikális elképzeléseik azonosak voltak: egy klasszikus zenei alapokon nyugvó extrém metal bandát szerettek volna létrehozni. Elhatározták, összeállnak és Imperatoria néven megalapítják közös zenekarukat.

Az Imperatoria azonban meglehetősen rövid életű volt - 1996 novemberében Jarlaath és Neo (a másik gitáros) egy újabb formációt hozott létre, immáron Penumbra néven (ez egy spanyol kifejezés; jelentése: 'alkony'). A páros az Egyesült Államokban ismerkedett meg három argentín zenésszel, akikhez később csatlakozott Dorian is: így lett teljes a felállás.

A Penumbra az 1997-es St. Denis University Fesztiválon mutatkozott be élőben; nem sokkal később le is szervezték első turnéjukat (a Misanthrope zenekarral közösen), és még ebben az évben megjelent első demó-lemezük, a 'Falling Into My Soul'.

1998-ban a billentyűs, Benedicte átigazolt a Misanthrope-ba; helyére pedig egy Zoltan művésznevű tag érkezett. Ugyanekkot két szoprán (Medusa és Elise), valamint egy bariton (Amaris) hangú énekes is csatlakozott a bandához, amely az év második felében kiadta első albumát, 'Emanate' címen.

1999 és 2000 között a Penumbra körbejárta turnéival Franciaországot, de felléptek svájcban és Németországban (egy lipcsei fesztiválon) is.

Második nagylemezük 'The Last Bewitchment' címmel jelent meg 2002-ben, miután egy újabb széleskörű tagcserén estek át. Lévén az albumot a neves Season Of Mist kiadó vette gondozásba, a Penumbra a megjelenést követően a Within Temptation és az After Forever előzenekaraként turnézhatott (Franciaországban és Hollandiában).

2003-ban kiadták harmadik, 'Seclusion' című albumukat. A lemez címadó dalát egy skótdudán játszó vendégzenésszel, Loïc Taillebrest-tel vették fel (több dalban furulyán is ő működik közre).

A banda 2010 elején feloszlott, de 2013-ban újjáalakult; két évvel később pedig kiadta negyedik, 'Era 4.0' című stúdióalbumát (ezt már független gondozásban).

Zenéjüket elsősorban gótikus metalként lehetne meghatározni, de dalaikban fontos szerepet játszanak a modern metalzenei témák, a népi hangszerek és a férfi-női ének-témák váltakozása.

www.penumbra.fr

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [183. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás