Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [184. rész]


2017-03-15

Újabb főhajtás a skandináv sleaze-rock zene egyik jeles képviselője előtt.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 184. rész

GEMINI FIVE - 'Scream 4 Me'

A stockholmi sleaze / glam rocker Gemini Five együttes 2001-ben alakult. Első nagylemezük, a 'Babylon Rockets' 2003 októberében látott napvilágot - ezen szerepelt a Dead Or Alive klasszikus 'You Spin Me Around' slágerének feldolgozása, amihez videoklip is készült; ennek köszönhetően vált nemzetközileg is ismertté a Gemini Five.

Második, 'Black:Anthem' című stúdióalbumuk 2005 szeptemberében jelent meg. Ekkorra már Európa-szerte meghívták a bandát a nagy nevű rockfesztiválokra, és több alkalommal is szerepeltek a svéd állami tévében.

A Gemini Five zenéjét elsősorban (nem tagadottan) a legendás Mötley Crüe inspirálta, de a tagok a Guns N' Roses-t, az AC/DC-t, a Led Zeppelin-t, a Hanoi Rocks-ot, a Pink Floyd-ot, sőt még David Bowie-t is hatásaik közt emlegetik. Ezek mellett az alapvetően dallamos hard rock / glam rock zenéjüket némi indusztriális beütéssel vegyítik.

A Tin Star (Stephan Molander) énekes gitáros vezette Gemini Five tagjai jóbarátai a hasonló stílusban utazó Hardcore Superstar zenekarnak - a két csapat több alkalommal is turnézott együtt. A Gemini Five emellett olyan előadók társaságában járta be Európa nagyvárosait, mint a The 69 Eyes, a Mustasch, a Therapy? és a Crashdiet.

Harmadik, egyben eddigi utolsó nagylemezük 'Sex, Drugs & Anarchy' címmel jelent meg 2008 májusában. Ez az album 2009-ben megnyerte a Swedish Metal Awards legjobb glam / sleaze albumának járó díját. Ezen a lemezen szerepel a 'Scream 4 Me' című single-dal.

A Gemini Five-ban korábban megfordult a Crashdiet három tagja (köztük a gitáros Martin Sweet), valamint Marcus Jidell, az Avatarium-ból, a Royal Hunt-ból és az Evergrey-ből ismert szólista is.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [184. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás