Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Felvette negyedik stúdióalbumát a GIGAN


2017-06-21

A floridai származású, jelenleg Chicago-i székhelyű progresszív / technikás death metal banda áprilisban vonult be a Big Bad Sound Stúdióba, hogy felvegye új stúdiólemezét.

A Gigan alapítója / gitárosa, Eric Hersemann nemrég az alábbi közleményt adta: "Üdvözlet a Gigan-univerzumból! Végre eljött az idő! A Gigan jelenleg is próbákat folytat, egy dél-kaliforniai stúdióban - itt születik bandánk új nagylemeze! A hivatalos stúdiózás áprilisban indult, a los angelesi Big Bad Sound Stúdióban! Ez lesz a Gigan negyedik nagylemeze, ami várhatóan év végén jelenik meg, jóbarátaink, a Willowtip Records gondozásában! A hangmérnöki munkákat ezúttal is Sanford Parker végzi - többek közt neki köszönhetően lesznek igazán színesek, extrémek és fantasztikusak az új dalok! Idő híján, és néhány logisztika probléma okán egy kicsit tovább tartott, mire sikerült végre nekilátnunk a munkálatoknak, de a Gigan-univerzum kapuja most újra kinyílt; így már nem kell aggódnotok! Ahogy azt mondani szoktuk: a jövő fényes - rengeteg izgalmas dologra számíthattok! A lemez címét, a borítót és a dalcímeket, valamint a turnékat folyamatosan közzétesszük a tavasz és a nyár folyamán; szóval érdemes figyelni az oldalainket! ...még annyit tennénk hozzá, kedves barátaink és szövetségeseink: THRASH IN SPACE!".

A Godzillával harcban álló japán szörnyetegről elnevezett Gigan zenekar - amit Hersemann alapított 2006-ban - mindeddig három nagylemezt adott ki. Legutóbbi stúdió-munkájuk 2013 októberében jelent meg (szintén a Willowtip jóvoltából), 'Multi-Dimensional Fractal-Sorcery and Super Science' címmel.

Következő lemezüket 'Undulating Waves of Rainbiotic Iridescense'-nek keresztelték. Az újabb "monolit sci-fi death metal" alkotás kapcsán Hersemann így nyilatkozott: "Az 'Undulating Waves of Rainbiotic Iridescence' tíz év víziójának, elképzeléseinek összessége; egy színes és vibráns élmény, ami technikás profizmust és el nem múló szenvedélyt tükröz. A legújabb Gigan albumon rajta van minden ismerős feeling, ami feltűnt körülöttünk a múltban; bandánk univerzumán belül. Ezen felül pengeéles és halálosan kemény témákra kell számítani, köszönhetően új dalszerzői technikánknak és új stúdiós környezetünknek. Nincs semmi számítógépes trükközés - minden természetes módon került rögzítésre; a dobok, a gitárok és a többi hangszer egyaránt. Az 'Undulating Waves of Rainbiotic Iridescence' a következő evolúciós lépés a metalzene jövője felé, magában foglalván az észbontó muzikális extrémizmus komplett palettáját. Nyissátok ki az elméteket, és éljétek át a Gigan-élményt".

A tracklista:
01. Wade Forward Through Matter And Backwards Through Time
02. Elemental Transmography
03. Plume Of Ink Within A Vacuum
04. Ocular Wavelenghts’ Floral Obstructions
05. Hideous Wailing Of The Ronowen During Nightshade
06. Hyperjump-Ritual Madness
07. Clockwork With Thunderous Hooves
08. In Between, Throughout Form And Void

Bővebb infók és hírek a bandáról a Facebook-on olvashatók.


Felvette negyedik stúdióalbumát a GIGAN
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás