Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [185. rész]


2017-03-19

Támad az utolsó viking!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 185. rész

JOHANSSON - 'The Last Viking'

A Johansson egy svéd zenész testvérpár, Anders és Jens Johansson közös projektje. A duó 1994-ben adta ki első albumát (ekkor még The Johansson Brothers néven). A kezdetekben szimfónikus metalt, később neo-klasszikus / blues zenét játszottak; harmadik, 'The Last Viking' című albumukkal pedig visszatértek power metalista gyökereikhez.

Anders Johansson dobost többek közt Yngwie Malmsteen bandájából és a Hammerfall-ból ismerhetjük (ez utóbbinak 15 éven keresztül volt tagja), de megfordult a Stratovarius-ban és FullForce zenekarban is. Öccse, Jens Johansson billentyűs 1995 óta játszik a Stratovarius-ban; ezt megelőzően pedig a Dio-bandában és Malmsteen együttesében zenélt - jelenleg tagja a Mastermind-nak, a Cain's Offering-nek, valamint a Richie Blackmore által újjáalakított Rainbow turné-felállásának. A fivérek édesapja egy híres svéd jazz-zongorista, Jan Johansson volt (aki 1968-ban hunyt el autóbalesetben).

Az utolsó, Johansson néven megjelent 'The Last Viking' album 1999 júniusában látott napvilágot, a Jens által alapított Heptagon Records jóvoltából. A lemezen a testvérpár mellett két legendás zenész, Michael Romeo (Symphony X) gitáros és Göran Edman (Yngwie Malmsteen, Headless, Stratosphere, Vindictiv, Time Requiem) énekes szerepel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [185. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás