Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [188. rész]


2017-03-29

Íme egy klasszikus a '90-es évek közepéről!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 188. rész

SLAUGHTER - 'Outta My Head'

A Slaughter egy 1988-ban alakult, las vegasi hard rock banda, amit Mark Slaughter énekes-gitáros és Dana Strum basszer alapított (mindketten a Vinnie Vincent Invasion tagjai voltak). A Slaughter zenekar legendás debütáló, 1990-es 'Stick it to Ya' albumával vált ismertté. Az észak-amerikában dupla-platina státuszt elért lemezen olyan single-slágerek voltak hallhatók, mint az 'Up All Night' vagy a 'Fly To The Angels' ballada. A Slaughter legutóbbi nagylemeze '99-ben jelent meg, 'Back to Reality' címmel.

A Chrysalis Records miután 1988-ban felbontotta a 4 millió dolláros szerződését Vinnie Vincent-tel, azt Marknak és Danának ajánlotta fel - ebből alapították meg a Slaughter-t. 1989-re megtalálták a másik két tagot Tim Kelly és Blas Elias személyében.

Első lemezük 1990-es 'Stick it to Ya' kétszeres platinalemez lett, valamint a The Billboard 200-as lista 18. helyét foglalta el. A következő albumuk, a 'Wild Life' már visszafogottabb sikereket produkált a zenei élet változása, valamint a grunge térhódításának következtében, így a lemez "csak" az aranylemez címig vitte.

A harmadik Slaughter album az eredeti tervektől eltérően több évet késett; lévén 1993-ban Tim Kelly-t letartóztatták drog-birtoklásért; Dana Strum pedig motorbalesetben súlyosan megsebesítette jobb kezét. 1994 elejére azonban megszületett az újabb album, de a megjelenést 1995 májusáig halasztani kellett, mivel az EMI Records - a "megváltozott zene-fogyasztási szokások" okán - bekebelezte a Chrysalis kiadót, és szerződést bontott a neki nem tetsző bandákkal - köztük a Slaughter-rel is. A csapat végül a CMC Records mellett döntött; így megjelenhetett a 'Fear No Evil', ami Amerikában kisebb, viszont Európában és Japánban nagyobb sikereket hozott.

1997-ben adták ki a 'Revolution' című nagylemezt, ami hangzását tekintve jóval eklektikusabb, pszichedelikusabb volt a korábbi kiadványokhoz képest. Egy évvel később egy szörnyű csapás érte a bandát, miután Tim Kelly szólógitárost elütötte egy autó az arizonai sivatagban, ahol rögtön életét vesztette (nem sokkal azután, hogy 'Eternal Live' címmel kiadott a banda egy koncertlemezt). A tragédiát követően egy darabig Dave Marshall vette át Kelly helyét, de végül a Saigon Kick-ből és Vince Neil (Mötley Crüe) szólóbandájából ismert Jeff Blando lett a csapat új szólistája.

Az új felállás 1999 júniusában adta ki első, egyben utolsó stúdiólemezét, a 'Back to Reality'-t, aminek promóciójával több amerikai turnét is lebonyolítottak. Ekkoriban - köszönhetően a műfaj újonnani feltámadásának - ismét sikeres volt a banda; több válogatáslemezen is szerephez jutottak, és részt vehettek a legendás 2000-es Poison / Cinderella / Dokken turnén.

2001-ben Vince Neil, a Ratt és a Vixen társaságában turnéztak az Államokban. Ekkoriban a Vinnie Vincent Invasion-ből ismert Bobby Rock volt a banda turné-dobosa. 2004 áprilisában kiadtak egy 'Then and Now' című retrospektív DVD-t, amin 12 dal, és több mint 50 archív fotó szerepelt. Emellett kiadtak egy másik hasonló anyagot is - ezen az összes addig megjelent videoklip, és néhány exkluzív, színfalak mögötti felvétel kapott helyet.

2007 júliusában a Slaughter fellépett a világhírű Rocklahoma fesztiválon. Strum és Blando nem volt jelen ezen a koncerten (habár másnap este színpadra léptek Vince Neil bandájával, ugyanezen a helyszínen). 2008 januárjában a banda résztvevője volt a Mötley Crüe által szervezett, négynapos cirkáló-fesztiválnak, a Mötley Cruise-nek.

Annak ellenére, hogy a Slaughter lassan 20 éve nem adott ki lemezt, a banda alkalomadtán fellép egy-egy jeles eseményen. 2017 második felére például egy teljes értékű turné van beígérve!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [188. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás