Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ANATHEMA - új videoklip a 'The Optimist' albumról: 'Can't Let Go'


2017-09-15

A brit progresszív rockbanda 11. stúdióalbuma, a 'The Optimist' június 9-én, pénteken látott napvilágot, a Kscope kiadó gondozásában. Itt az újabb videoklip a lemezről!

Az alább meghallgatható első single-dal, a 'Springfield' egyike azon 11 új nótának, amit az Anathema 11. stúdióalbumára rögzített. A 'The Optimist' album a 2014 júniusában megjelent 'Distant Satellites' folytatása.

Bemutatjuk nektek vadonatúj, 'Springfield' című dalunkat, ami valójában az a tétel, amivel a felejthetetlen, Wembley-beli, Opeth-tel közös koncertünket zártuk. Úgy tűnik, ez a szám, különösebb erőfeszítés nélkül is tökéletesre csiszolódott azóta...” - nyilatkozta Daniel Cavanagh gitáros-énekes. “A 'Springfield' egyébként egy nagyszabású narratíva része, ami végigkíséri a teljes 'The Optimist' albumot; és ami már ott elindult, ahol az 'A Fine Day to Exit' lemez véget ért. Ez az új album egy valódi kaland. A dalok természetesen ezúttal is kétértelműek: nincs se jó, se rossz értelmezésük - mindenki azt vonja le belőlük, amit csak akar”.

A Daniel és Vincent Cavanagh testvérpár által vezetett Anathema jelenlegi felállását John Douglas dobos, Lee Douglas énekes, Jamie Cavanagh basszusgitáros és Daniel Cardoso billentyűs teszi teljessé. A csapat 2016 telén látott neki a 'The Optimist' album felvételeinek, az írországi Donegal-ban, az Attica Audio stúdióban. Az utómunkálatok a Glasgow-beli Castle Of Doom stúdió falai között zajlottak, Tony Doogan producer közreműködésében. A maszterizálást a legendás Abbey Road Stúdióban látták el.

A tracklista:
01. 32.63N 117.14W
02. Leaving It Behind
03. Endless Ways
04. The Optimist
05. San Francisco
06. Springfield
07. Ghosts
08. Can’t Let Go
09. Close Your Eyes
10. Wildfires
11. Back To The Start

Íme a 'Springfield' premiere, valamint a szeptember közepén bemutatott 'Can't Let Go' videoklip:

A 'The Optimist' többféle változatban is előrendelhető (CD-n, bakeliten, deluxe szettben, DVD-vel / Blu-ray lemezzel kiegészítve, digitálisan, stb.) - minderről itt lehet bővebb infókat találni.

Az album első hivatalos előzetesei itt érhetők el:

Az Anathema szeptember végén indul európai lemezbemutató turnéra, a francia Alcest társaságában. A november közepéig tartó körút - ami október 27-én a budapesti Dürer Kertbe is elér - hivatalos plakátja alább látható. A jegyértékesítés április 3-án, hétfőn, délelőtt 10 órakor indul.


ANATHEMA - új videoklip a 'The Optimist' albumról: 'Can't Let Go'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás