Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hamarosan új nagylemezt ad ki a NECROPHOBIC - itt a 'Devil's Spawn Attack' című szám hivatalos videója!


2020-10-02

A kultikus svéd black / death metal banda a 2018-as nagylemez, a 'Mark of the Necrogram' folytatásaképpen adja ki új sorlemezét.

A Necrophobic új kislemeze / EP-je 'Mirror Black' címmel látott napvilágot, 2020. július 17-én, mint a banda soron következő, teljes értékű stúdióalbuma, a 'Dawn of the Damned' felvezetője. A 'Mirror Black' EP-re a címadó dal mellett felkerült a klasszikus 'Darkside' dal mindeddig ki nem adott, hivatalos koncertfelvétele.

A Necrophobic közleménye így szól: "Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye új albumunk, a 'Dawn of the Damned' promóciós ciklusa! Első körben egy single-t adunk ki, ami a 'Mirror Black' című számot takarja. Ezzel a dallal nyitjuk meg a Túloldal kapuját, és vágunk bele egy új kalandba, ami a halál legsötétebb mélységeibe vezet minket. Nem mellesleg videoklipet is forgattunk a dalhoz; szóval figyeljetek jól! A kislemez B-oldalán pedig egy koncertfelvétel hallható, melyet legutóbbi karantén-fellépésünkön rögzítettünk, a 'Darkside' című számhoz. Üdvözlünk mindenkit a Fekete Tükörben!".

A különféle színű, 7 hüvelykes bakeliten, illetve digitális formában megjelent kislemez, a 'Mirror Black' itt rendelhető elő. A dal- és klip-premier lentebb érhető el. A kisfilmet Magnus Göthlund rendezte és Henrik Christoffersson fényképezte.

"A 'Mirror Black' videóját Stockholmban forgattuk, két különböző helyszínen. Ezzel a kisfilmmel szeretnénk bemutatni a túlvilágba vezető portál fényes és sötét oldalát egyaránt. Maga a dal egy kalandról szól, ami sötétségen és tűzön át vezet. Az elátkozottak itt teszik meg az utolsó lépésüket a halál legmélyebb bugyrai felé. Másképp szólva: ez a túloldal, ahol egy új alkony vár...".

Az 1989-ben alakult Necrophobic a svéd death metal-színtér egyik legnevesebb első-hullámos bandájának számít. Klasszikus debütáló, 'The Nocturnal Silence' (1993) című albumukat követően további hat nagylemezt adott ki a banda - köztük olyan időtálló mesterműveket, mint a 'Darkside' (1997), a 'Bloodhymns' (2002) vagy a 2009-es 'Death to All'.

Miután 2017 elején megkötötték új lemezszerződésüket (a Season Of Mist kiadótól átigazoltak a Century Mediához), nekiláttak soron következő, nyolcadik nagylemezük munkálatainak. A legutóbbi, 'Mark of the Necrogram' című album megjelenése 2018. február 23-án volt esedékes.

A 'Mark of the Necrogram' "egy újabb szintlépés volt a death metal-trón felé vezető lépcsőn. Ezen az albumon Sebastian Ramstedt mester bánattal teli dallamait, Johan Bergebäck ritmusgitáros dühös riffjeit, Alexander Friberg lüktető basszus-játékát, Joakim Sterner háborút idéző dob-témáit, valamint Anders Strokirk démoni hangját hallhatjuk (Strokirk legutóbb 24 évvel ezelőtt énekelt Necrophobic albumon)".

A 'Mark of the Necrogram' dinamikáját újabb szintre emeli a 2020-as 'Dawn of the Damned' album, ami "kétségkívül a banda eddigi legváltozatosabb, legalaposabban kidolgozott anyaga". Az új lemezt 2020 október 9-én adja ki a Century Media Records, az alább látható borítóval, amit ezúttal is Kristian “Necrolord” Wåhlin tervezett, aki legutóbb a 'Mark of the Necrogram'; azt megelőzően pedig '97-es 'Darkside' album esetében dolgozott együtt a bandával.

A 'Dawn of the Damned' album dalait Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn, stb.) közreműködésében rögzítették. A lemez megjelenik többek közt limitált, dupla CD-s mediabook változatban, különféle színű gatefold LP-n, sztenderd CD-n és digitális formában. Az előrendeléseket itt lehet leadni.


A tracklista:
01.
Aphelion
02. Darkness Be My Guide
03. Mirror Black
04. Tartarian Winds
05. The Infernal Depths Of Eternity
06. Dawn Of The Damned
07. The Shadows
08. As The Fire Burns
09. The Return Of A Long Lost Soul
10. Devil's Spawn Attack

A legendás svéd Necrophobic zenekar tehát már a 2018-as 'Mark of the Necrogram' albumával nyilvánvalóvá tette, hogy új felállása a valahavolt legerősebb alakulat; ezt a tényt erősíti meg még konkrétan formában az új, 'Dawn of the Damned' album.

Az új lemez újabb videoklipje a 'The Infernal Depths Of Eternity' című számhoz készült. A 'Mirror Black' kisfilm folytatásaként funkcionális videoklipet a híres román művész, Costin Chioreanu rendezte.

Újonnan megjelent a 'Devil's Spawn Attack' című szám hivatalos, Henrik Hedberg által rendezett videoklipje is, amiben nem más, mint a Destruction frontembere, Schmier vendégszerepel.

"Új, 'Dawn of the Damned' című albumunkon szerepel egy különleges vendég, aki nem más, mint Schmier a Destruction-ből. Év elején, amikor nekivágtunk a lemez munkálatainak, már tudtuk, hogy az egyik dal pontosan ehhez a legendához passzol; kséőbb pedig már örömmel vettük tudomásul, hogy barátunk elfogadta a meghívásunkat! Schmier fantasztikus hozzájárulása a 'Devil's Spawn Attack' dalhoz, magáért beszél. Itt láthatjátok Ti is a végeredményt!".

A Necrophobic 2014 áprilisában jelentette be, hogy visszatért körükbe a legendás 1993-as 'The Nocturnal Silence' album énekese, Anders Strokirk. Ezt egy félévvel megelőzően váltak meg Tobias Sidegård énekestől, akit ekkor ítéltek börtönbüntetésre. Sidegård bűne a svéd fellebbviteli bíróság vádja szerint: 2011 szeptembere és 2013 áprilisa között számos alkalommal bántalmazta, ütlegelte feleségét.

Sidegård eredeti büntetése 18 hónap letöltendő börtön lett volna, melyet "házastársi kapcsolatban elkövetett erőszakos testi sértésért" szabtak ki, azonban a szeptember 20-i, pénteki tárgyaláson a Svea-beli bíróság ezt hat hónapra csökkentette. A zenésznek emellett ki kellett fizetnie 16,000 svéd koronát [nagyjából 550,000 HUF] a felesége tulajdonán okozott károkért.

Az ex-énekes később a Metal Insider és a Metalsucks magazinoknak küldött e-mailt, miután leközölték az elítélésével kapcsolatos híreket. Ebben a levélben az állította: "Teljes mértékben ártatlanul ítélnek el; soha életemben nem ütöttem meg egy nőt sem"...

A Necrophobic zenekar többi tagja elmondta, "mélységesen elítélik a családon belüli erőszakot"...


Hamarosan új nagylemezt ad ki a NECROPHOBIC - itt a 'Devil's Spawn Attack' című szám hivatalos videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás