Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [193. rész]


2017-04-16

Ma a tejesember fiának himnuszát hallgatjuk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 193. rész

UGLY KID JOE - 'Milkman's Son'

A kaliforniai Isla Vista városából származó Ugly Kid Joe a '90-es évek elején robbant be a köztudatba a bemutatkozó 1991-es EP-jükön, az 'As Ugly As They Wanna Be'-n szereplő 'Everything About You'-val, ami a Wayne's World film egyik betétdalaként hatalmas slágerré vált a világ minden táján. Az EP és az azt 1992-ben követő debütáló album, az 'America's Least Wanted' egyenként több mint 2 millió példányban kelt el csak az Egyesült Államokban. Utóbbiról Harry Chapin folk-előadó 'Cats In The Cradle'-jének feldolgozása lett óriási sláger.

A sikerek közepette a zenekar rengeteg ellenséget is begyűjtött magának, akik a könnyed hangvétel miatt sosem tudták őket komolyan venni. Az eredeti dobos, Mark Davis távozása után már Shannon Larkin-nal felvett 1995-ös 'Menace To Sobriety' album jóval érettebb és súlyosabb volt az addigiaknál, a banda pedig a turnén – válaszként a fanyalgóknak – kihagyta a programból az 'Everything About You'-t. A lemez Európában sikeres lett, hazájukban azonban elsikkadt az érdektelenségben. A zenekar az 1996-os 'Motel California' bukása után feloszlott.

Whitfield Crane énekes később rövid időre a Life Of Agony frontembere lett, ám a meglepő együttműködés végül gallyra ment, és nem lett belőle kézzel fogható eredmény. Dave Fortman gitáros ezzel párhuzamosan keresett stúdiós szakember lett, többek között olyan bandák lemezein dolgozott, mint a Crowbar, a Down, a Slipknot vagy az Evanescence.

2010-be úgy döntöttek, hogy újraalakulnak. A zenekar felállása azonos az 1997-es feloszláskor működővel, vagyis Larkin mellett Whitfield Crane énekes, Klaus Eichstadt és Dave Fortman gitárosok, illetve Cordell Crockett basszusgitáros alkotják a csapatot.

Visszatérésüket egy EP kiadásával koronázták meg. A 2012 júniusában, saját költségükön kiadott, 'Stairway To Hell' hat vadonatúj dalt, valamint három korábbi slágerük akusztikus újradolgozását tartalmazta. Azon a nyáron több neves európai fesztiválon is felléptek. Megjárták Angliát, Svédországot, Olaszországot és Szerbiát is, valamint felléptek Tel Avivban a Guns N' Roses előzenekaraként, mielőtt részt vettek Alice Cooper őszi Raise The Dead turnéján.

Larkin és Crane ezt követően egy Another Animal nevű formációban is együtt zenéltek (amellett, hogy az előbbi a Godsmack-ben dobol). 2013 őszén az Ugly Kid Joe a Skid Row társaságában bonyolított le egy európai körutat.

Visszatérő (19 éven belüli első) nagylemezük megjelenésének ideje 2015 őszén jött el. Az 'Uglier Than They Used Ta Be' stúdiós költségeit teljes egészében rajongói támogatással fedezte a banda (az eredeti cél-összeget 201%-kal sikerült meghaladni). A lemez - aminek több számában is vendégszerepel a Motörhead gitárosa, Phil Campbell - Nagy-Britanniában felkerült a hivatalos zenei toplistára.

Az Ugly Kid Joe legutóbb egy nagyszabású európai turnéval ajándékozta meg a közönséget, 2016 őszén.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [193. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás