Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TENGGER CAVALRY - itt az új videoklip a 'Die On My Ride' című albumról!


2017-06-07

A new yorki székhelyű, kínai származású, magát "mongol folk metalistának" nevező Tengger Cavalry együttes kiadta új nagylemezét, és bemutatta újabb single-dalát.

A 'Die On My Ride' felvételeit megelőzően a Global Music Award-díjas "nomád-metal" banda tagjai elhatározták, hogy kiterjesztik egyébként is egzotikus hangzásukat és egyedi dalszövegeiket, és egy személyesebb hangvételű, de mégis mindannyiónkat érintő témákkal (faji megkülönböztetés, emberijogok, szabadság, stb.) foglalkozó albumot tesznek le az asztalra.

A 'Die On My Ride' - ami 2017. június 2-án látott napvilágot, az M-Theory Audio jóvoltából - a Tengger Cavalry-tól megszokott, dallamos, mongol / közép-ázsiai folk metal zenét prezentálja, de ezúttal modern stílusok és friss muzikális koncepciók is helyet kaptak a dalokban, kijelölvén ezzel egy szélesebb körű rajongói réteget. Mindezen elemek felfedezhetők a banda legújabb, 'Die On My Ride' című albuműnak, aminek címadója lentebb elérhető szöveges videó formájában.

"A 'Die On My Ride' egy, a korábbi kiadványainktól eltérő album" - nyilatkozta a Tengger Cavalry vezére / frontembere, Nature G.. "Ez az album részünkről mindenképp szeélyesebb hangvételű; lévén identitásokkal, faji diszkriminációval és szabadsággal kapcsolatos konfliktusokat éneklünk meg. Érzésem szerint a modern társadalom jelentős része kezd hozzászokni, kezdi elfogadni különbözőségeinket, és felfedezi a mélyebb összefüggéseket az egyes rasszok, etnikai csoportok között".

"Lévén más helyről érkeztünk, hatalmas kihívást jelent számunkra áthidalni a mongol és amerikai zenei világ közötti hidat. Találkoztam már mindenféle sztereotípiával, gyűlölet-formával, előítélettel, melyet többnyire az arrogancia, a bizonytalanság-érzet és a megértés hiánya idéz elő... Ennek következményei pedig óriási identitásbeli konfliktusok lesznek. Ezen koncepciók mentén alkottuk meg ezt az albumot is - erről szólnak az új dalok. Légy önmagad, taszíts félre minden korábbi előítéletet önmagad irányából, légy erős, és harcol a személyes szabadságodért!".

"Zenei tekintetben ezúttal igyekeztünk több "normál ének-témát" vinni a refrénekbe - egyfajta "nyugatias" stílusban éneklek, eltérően a korábbi lemezek tradícionális mongol-folk stílusától. Ezzel egyidőben próbáltunk még több zongorát, és érzelmek előidézésére alkalmas elemet belevinni a dalokba...".

A 'Die On My Ride' megrendelhető különféle fizikai változatban, valamint digitális formában.

A tracklista:
01. Snow
02. Die On My Ride
03. Independence Day
04. To The Sky
05. Prayer
06. Strike
07. Ashley
08. Cursed
09. The Frontline
10. The Choice Of My Mind
11. Me Against Me
12. We Will Survive (Bonus)
13. Burn (Bonus)
14. Blade Of Time (Bonus)

Később megjelent az 'Ashley' és a 'Cursed' című szám szöveges klipje is:

A lemez megjelenését követően megosztották az 'Independence Day' című szám hivatalos videóját is:

A Tengger Cavalry a tavalyi évben kiadott egy speciális EP-t, valamint egy bemutatott egy új single-dalt - minderről bővebben itt számoltunk be.


TENGGER CAVALRY - itt az új videoklip a 'Die On My Ride' című albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás