Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BURNING WITCHES - klip-premier a svájci női metalbandától: 'Black Widow'


2017-11-18

Az öt metalista csaj alkotta svájci Burning Witches együttes a híres Little Creek Stúdióban vette fel első albumát, V.O. Pulver és a Destruction frontembere, Schmier producelésében.

"Ha igazi heavy metal fan vagy, ez az ütős lemez minden bizonnyal leviszi a fejed! Régi álmunk volt, hogy egy valódi, kizárólag csajokból álló zenekart alapítsunk ebben hagyományos férfiakból álló heavy metal-világban. Mostanra elkészült első lemezünk, aminek megrendelésével reméljük, ti is hozzájárultok ahhoz, hogy megtegyük az első lépéseket karrierünk létráján! Egy igazán fatasztikus dal-kollekciót állítottunk nektek össze: rendelhettek dedikált CD-ket, posztereket, pólókat, pulóvereket, női ruhákat; valamint elidőzhettek a próbatermünkben, és bulizhattok egy nagyot velünk!" - olvashatók a Burning Witches debütáló albumának költség-fedezése céljából létrejött PledgeMusic oldalon.

A Burning Witches 2015 tavaszán alakult, a svájci Brugg városában. Az alapító gitáros, Romana Kalkuhl már régebben megálmodott egy teljes egészében csajokból álló metalbandát; terveit pedig már egyetemi tanulmányai során megvalósíthatta, köszönhetően Kevin Schaffer-nek, akivel közösen eddig két albumot rögzített, és számos koncertet bonyolított le.

2015-ben Romana megismerkedett Jeanine Grob basszusgitárossal, aki végül a Burning Witches második hivatalos tagja lett. Később, egy fesztiválon találkoztak Seraina Telli énekesnővel, aki mind zenei, mind személyes tekintetben passzolt a felállásba; arról nem is beszélve, hogy a leendő front-asszony komoly tapasztalattal rendelkezett, mivel ő is zenei akadémiára járt; egyben pedig saját bandával (Surrilium) is rendelkezett. A gitáros és az énekes így egy tökéletes dalszerző-párost alkotott.

Romana egy levélben bemutatta új projektjét a Destruction frontemberének, Schmier-nek, aki rögtön el is vállalta a produceri / konzultáns munkákat.

Schmier így nyilatkozott a Burning Witches zenekarról: "Ezek a csajok egy vérbeli, üde és kemény metal-albumot hoztak össze! Nekem személy szerint nagyon bejön egy a klasszikus heavy metal-hatás, és a Rob Halford által inspirált vokál-témák! A Burning Witches minden bizonnyal nagy kedvence lesz a metal-fanoknak. Hangzásuk skáláját valahol a klasszikus Judas Priest, és valódi US power metal műfaj (pl. Iced Earth) között lehetne behatárolni. Nekem rögtön felkeltette a figyelmemet ez a muzsika!".

Néhány intenzív meghallgatást követően teljessé vált a Burning Witches felállása, miután a lányok rátaláltak Lala Frischknecht dobosra és Alea Wyss ritmusgitárosra. Innentől pedig már történelem az egész...

Újonnan megjelent a banda legfrissebb videoklipje, a 'Black Widow'. Íme a premier:


BURNING WITCHES - klip-premier a svájci női metalbandától: 'Black Widow'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás