Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [196. rész]


2017-04-26

A világ egyik legsikeresebb rockbandájának egy kevésbé ismert, ám annál bombasztikusabb slágerét hallgatjuk ma!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 196. rész

AEROSMITH - 'Magic Touch'

Az Aerosmith kilencedik, 'Permanent Vacation' című stúdióalbuma 1987. augusztus 31-én jelent meg, a Geffen Records jóvoltából. A lemez több szempontból is fordulópontnak számít a legendás banda karrierjében; ugyanis ez volt az első album, amit "külsős" dalszerzők segítségével írtak meg (a korábbi lemezek dalait maguk a bandatagok komponálták); mint például Desmond Child, Jim Vallance és Holly Knight. Ezt az ötletet a Geffen A&R menedzsere, John Kalodner vetette fel - egyben ő kérte fel a lemez producerének Bruce Fairbairn-t, aki korábban olyan előadókkal aratott sikereket, mint a Van Halen, a KISS, a Bon Jovi és az AC/DC.

Annak ellenére, hogy a tagok és a menedzsment az 1985-ös 'Done With Mirrors' albumot szánták az Aerosmith visszatérő lemezének, a rajongók a 'Permanent Vacation'-t tartják a "valódi comeback-albumnak", lévén az első újjáalakulás óta ez volt a banda legsikeresebb kiadványa. A 'Permanent Vacation' egyben az első Aerosmith lemez, ami komolyabb promóciót kapott az MTV-től - ennek köszönhetően pedig hatalmas világ-slágerré vált a 'Rag Doll', a 'Dude (Looks Like A Lady)' és az 'Angel' című single (ezek mindegyike az amerikai toplista első 20 helyezettje között debütált).

A 'Permanent Vacation' - ami Steven Tyler frontember szerint "az első album, amit józanul vettek fel" - mindeddig több mint 5 millió példányban kelt el csak az USA-ban. Nagy-Britanniában ez volt az első Aerosmith album, ami ezüst és arany minősítést kapott (miután több mint 100 ezer darab kelt el belőle, 1990 márciusáig). Mind az USA-ban, mind Kanadában ötszörös platinalemez lett a korong.

A 'Permanent Vacation' 148 állomásos észak-amerikai turnéja 1987 októbere és 1988 szeptembere között zajlott le. A körút javarészén a Dokken és a White Lion, valamint a Guns N' Roses volt az előzenekar, de mivel az Aerosmith tagjai ezt megelőzően tértek vissza drog-rehabilitációjukról, megkérték Axl Rosékat, ők is mellőzzék a tudatmódosító szerek használatát a turné során. További érdekesség, hogy ezen a turnén forgatták a Guns N' Roses népszerű 'Paradise City' dalának hivatalos videoklipjét (1988. augusztus 16-án, a New Jersey-beli Giants Csarnokban), amiben Duff McKagan basszusgitáros Aerosmith-pólót visel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [196. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás