Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SELENE - felvette második albumát az észak-ír szimfó-power metal banda


2017-04-29

A Selene zenekar második teljes értékű albuma 'The Ravages of Time' címmel jelenik meg, június 23-án.

A 2013-as megalakulás óta a Selene két EP-t és egy debütáló nagylemezt ('The Forgotten') adott ki, valamint számos koncertet bonyolított le Nagy-Britannia- és Írország-szerte - felléptek többek közt haázjuk legnagyobb metal-fesztiválján, a Siege of Limerick-en.

Új albumuk, a 'The Ravages of Time' továbbfejleszti azt a speciális hangzást, amit a Selene a debüt-albumon kialakított. Shonagh Lyons énekesnő angyali szoprán hangját ezúttal is epikus nagyzenekari témákkal és súlyos riffekkel kísérik a banda tagjai, jelen esetben azonban kiforrottabb, kimunkáltabb hangzással operálnak a dalok. Az album különösképpen ajánlott a Nightwish, a Sonata Arctica, a Kamelot és a Serenity rajongóinak.

A banda alapítója, elsőszámú dalszerzője, John Connor gitáros-billentyűs így nyilatkozott: "A 'Ravages of Time' jóval ambíciózusabb, mint az első lemezünk. Stilisztikailag néhol komoly szélsőségek felé fordultunk, de az album egészében is sokkal gyorsabb és keményebb, mint bármi, amit korábban csináltunk. Ezúttal tehát mondhatni visszafordultunk eredeti, power metalista gyökereinkhez; másrészt azonban vannak érzelmesebb, lágyabb nóták is - mint például a ‘This Life’... korábban ilyesmivel sem próbálkoztunk. Az elmúlt egy évet non-stop munkával töltöttünk; és szerintem ez megmutatkozik az új dalokon is".

A lemez "Burning Bridges' című számában vendégszerepel a Maverick zenekarból ismert David Balfour - a dal premiere lentebb elérhető, az 'Ashes' című szám szöveges videójával egyetemben.

Íme a 'The Ravages of Time' borítója és dallistája:

01. New Era
02. The Great Heart
03. Ashes
04. Calm Before the Flame
05. Burning Bridges (feat. David Balfour)
06. If Tomorrow Never Came
07. Our Regrets
08. Kingdom
09. Wonderland
10. This Life
11. The End of Time

A Selene új albumának első promóciós koncertjét a dublini Voodoo klubban rendezik meg, a legendás folk-metalista Cruachan együttes társaságában, július 15-én.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Facebook-on olvashatók.


SELENE - felvette második albumát az észak-ír szimfó-power metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás