Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GOATWHORE - toplistákon a 'Vengeful Ascension' album


2017-07-06

A New Orleans-i black metal / death 'n' roll banda hetedik nagylemeze hivatalosan is a boltok polcaira került!

Zack Simmon dobos, Ben Falgoust énekes, James Harvey basszer és Sammy Duet gitáros az Illinois-i Earth Analog Stúdióban vette fel a hetedik Goatwhore albumot; mégpedig Jarrett Pritchard (1349, Gruesome) producer társaságában. Az új lemez - ami június 23-án jelent meg, a Metal Blade Records gondozásában - a 'Vengeful Ascension' címet viseli.

Az első heti lemezeladásokból kiderült, hogy a banda Kanadában és az USA-ben is megdöntötte saját toplistás rekordjait. Íme a 'Vengeful Ascension' helyezései:

A Goatwhore ezúttal egy 10 számos, 40 perces, "kibaszottul kemény produkcióval" készült. Az új albumot Chris Common (Tribulation, Pelican) keverte, és a legendás Maor Applebaum (Faith No More, Halford, Today Is The Day) maszterizálta. Az album egy "háborús témákat feldolgozó, kaotikus manifesztum, konkrétan torkon ragadja a hallgatókat". Ezen a lemezen hallhatjuk a banda két évtizedes történetének eddigi legkiforrottabb dalait, melyek minden korábbi anyagnál apokaliptikusabb hangvétellel bírnak. A 'Vengeful Ascension' - kezdve a 'Forsaken' című ritualisztikus nyitó-himnusz agresszivitásával, át az HP Lovecraft Nyarlathotep c. műve által ihletett 'Chaos Arcane' kísértetiesen ördögi hangzásán, a Bolt Thrower előtt tisztelgő 'Mankind Will Have No Mercy' dal háborús ritmusain, egészen az 'Under The Flesh, Into The Soul' tüzes, punkos beütésén - "a Pokol ultimate filmzenéjeként szolgál".

"Minden új dal tökéletes reprezentációja a Goatwhore-nak; a banda egész történetének, az első naptól kezdve. Konkrétan érezhető ezeken a nótákon a zenekari evolúció minden fázisa" - nyilatkozta Ben Falgoust frontember. "Ettől függetlenül még nem értük el a végcélt; de legalább minden korábbinál közelebb kerültünk hozzá. Egyszóval: megállás nélkül fejlődünk".

Koncepcióját tekintve az album témája különféle "luciferi kinyilatkoztatások" köré épül. Lucifer ebben az esetben azonban nem egy ördögi, mindent elpusztító démon; annál inkább egy felszabadító hős szerepét tölti be. A központi témát tehát John Milton epikus klasszikusa, a Paradise Lost c. műből merítette a banda - mint ahogy azt tette korábban is, közvetlen vagy közvetettebb módon.

A 'Vengeful Ascension' megjelent CD-n, többféle színű bakeliten és digitális formában. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőként lentebb elérhető a címadó dal, aminek hivatalos, James Foster által rendezett videoklipjét hamarosan bemutatják.

A tracklista:
01. Forsaken
02. Under The Flesh, Into The Soul
03. Vengeful Ascension
04. Chaos Arcane
05. Where The Sun Is Silent
06. Drowned In Grim Rebirth
07. Abandon Indoctrination
08. Mankind Will Have No Mercy
09. Decayed Omen Reborn
10. Those Who Denied God's Will

A Goatwhore május folyamán az Amon Amarth társaságában turnézott az Államokban, hamarosan pedig közzéteszi a banda a hivatalos lemezbemutató turné részleteit.

Újabban megjelent a 'Chaos Arcane' című szám hivatalos szöveges videoklipje is; a lemez kiadásának napján pedig a teljes anyagot bemutatták. Íme a premierek:

A Goatwhore 'Constricting Rage Of The Merciless' címmel, 2014. július 8-án jelentette meg hatodik nagylemezét. A Metal Blade Records jóvoltából kiadásra került album - amiről bővebben itt írtunk - anyagát a floridai Mana Recordings Stúdióban rögzítették, Erik Rutan (Hate


GOATWHORE - toplistákon a 'Vengeful Ascension' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás