Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hallgasd végig Mike Patton és Dave Lombardo közös bandája, a DEAD CROSS első albumát!


2017-07-31

Az egykori Slayer / Philm dobos, Dave Lombardo aktuális bandája, a Dead Cross augusztus 4-én adja ki első lemezét, ezt követően pedig nagyszabású amerikai turnéra indul.

A Dead Cross a tavalyi év elején debütált (erről bővebben itt írtunk). A zenekar eredeti énekese, a The Locust és a Retox zenekarokból ismert, korábban a Cattle Decapitation-ben is megfordult Gabe Serbian volt; de szeptemberben kiderült, hogy a frontember - ismeretlen okokból kifolyólag - végül távozott a banda éléről. Lombardo-ék decemberre meg is találták Serbian utódját; méghozzá nem más, mint a Faith No More énekese, Mike Patton személyében. A csapat az új énekessel rögzítette újra debütáló lemeze dalait. Az album 2017. augusztus 4-én jelenik meg, Patton saját kiadója, az Ipecac Recordings jóvoltából.

A Justin Pearson (The Locust, Retox) basszusgitárossal és Michael Crain (Retox, Festival Of Dead Deer) gitárossal kiegészült banda nermrég bemutatta új dalát: a lenti lejátszón meghallgatható 'Grave Slave' a Dead Cross első hivatalos dala Patton-nel. Az albumot itt lehet előrendelni.

"A 'Grave Slave' kiváló mintázata a teljes albumnak" - nyilatkozta Lombardo. "Patton vokál-skálája és hangjának intenzitása totális robbanást eredményez az egész lemezen. Ez a szám tehát két percben repíti le a hallgatókat Mike agyának mélységeibe; míg JP, Crain és jómagam a járművet szolgáltatjuk mindehhez. Durva, agresszív és megalkuvást nem tűrő anyagra kell számítani. Hardcore-ral támadunk, de a végén csókkal búcsúzunk tőletek".

A Dead Cross új felállása a neves Ross Robinson producerrel (Limp Bizkit, Sepultura, Korn, Deftones) dolgozott első teljes értékű lemezén, aminek keverését a kaliforniai Golden Mastering Stúdióban végezték el.

A tracklista:
01. Seizure And Desist
02. Idiopathic
03. Obedience School
04. Shillelagh
05. Bela Lugosi’s Dead
06. Divine Filth
07. Grave Slave
08. The Future Has Been Cancelled
09. Gag Reflex
10. Church Of The Motherf*****s

Lombardo elmondta a Rolling Stone magazinnak bandája debütáló albuma kapcsán: "Ez a lemez mindössze 28 perc... És az a vicces benne, hogy a Slayer 'Reign In Blood' album is csak 29 perc. Ez az album viszont még több dühöt és frusztrációt vonultat fel - ez pedig már a dob-játákomból is színtisztán kihallható. Egyébként teljes mértékig adottak voltak a körülmények egy tökéletes hardcore albumhoz. Kétségkívül ez az eddigi legbrutálisabb anyag, amin valaha is dolgoztam".

A lemezről újabb ízelítőként látott napvilágot a 'Seizure And Desist' című nyitó-dal hivatalos videoklipje, amit a borítót tervező Eric Livingston készített. A premier lentebb érhető el, a teljes album-streammel egyetemben, amit egy héttel a megjelenés előtt tettek közzé.

A Dead Cross 2015. december elsején mutatkozott be élőben, a San Diego-beli Casbah színpadán. Két nappal később Pomona városában lépett színpadra a banda, a Glass House klubban - alább ennek felvételei is elérhetők. A tavalyi évet többnyire az album megírásának és felvételének szentelte a csapat, de az idei évben újra visszatérnek a színpadra: fellépnek például a szeptemberi, Chicago-i Riot Fest-en; ezt megelőzően pedig lebonyolítanak egy Államokbeli, keleti- és nyugati-parti körutat (aminek dátumai és állomásai a lenti plakáton láthatók). A turnén az előzenekar az a Secret Chiefs 3 együttes lesz, aminek tagja többek közt Patton egykori Mr. Bungle-beli bandatársa, Trey Spruance.

Újonnan megjelent az 'Obedience School' című szám hivatalos videoklipje:


Hallgasd végig Mike Patton és Dave Lombardo közös bandája, a DEAD CROSS első albumát!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás