Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [199. rész]


2017-05-07

Eljött az idő!
 

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 199. rész

NINE - 'Time Has Come'

A Nine egy svéd hardcore együttes, amit 1994-ben alapítottak Linköpingben. A zenekarnak mindeddig öt nagylemeze és két EP-je jelent meg.

A régi klisé - miszerint "hallgass a szívedre" - tökéletes formulának bizonyult a Nine zenekar számára. Úttörő debütáló EP-jük, a 'To The Bottom' (1995) megjelenését követően, át a klasszikus metalt hardcore muzsikával ötvöző 'Listen' (1996) és 'Kissed By The Misanthrope' (1998) albumokon, az experimentális groove-okkal operáló 'Light's Out'-on (2001), valamint a 2003-as, brutálisan őszinte, agresszív hangzású 'Killing Angels' (2003) lemez kiadásának napjáig a Nine meglehetősen nagy rajongótáborra tett szert az évek során; kivívták mind a rajongók, mind a sajtó tiszteletét. 2006-ban megjelent 'Death Is Glorious' EP-jük egy újabb mérföldkő volt a zenekar történetében; a mini-album ugyanis fél lábbal a dicső múltban, fél lábbal pedig a jövő útján járt. Hasonló vonalon haladt tovább a 2007-es nagylemez, az 'It's Your Funeral', ami egyfajta eklektikus, "vissza a gyökerekhez" stílusú dalszerző munkát tükröz; egyaránt nyers és dallamos hangzású - mondhatni ekkor újra felfedezte önmagát a csapat.

Legyen szó stúdiózásról vagy koncertről, a Nine az évek során megmaradt mindvégig egy grandiózus, intenzív fizikai élménynek a közönség számára. A banda szinte megállás nélkül turnézott (olyan neves előadók társaságában, mint a Converge, a The Haunted, a Nasum, az Entombed, a Disfear és a The Hope Conspiracy), és a jelenben is azon dolgozik, hogy még nagyobb hatást váltson ki a hallgatókból és a médiából egyaránt.

A Nine Facebook-oldala itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [199. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás