Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Tripla-lemezes koncert-anyaggal adott ki a BLIND GUARDIAN - itt az új hivatalos koncert-videó, a 'The Ninth Wave' című számhoz!


2017-07-06

A német "fantasy-metalisták" 'Live Beyond the Spheres' címmel adják ki 3 CD-s / 4 LP-s koncert-anyagukat július 7-én, a Nuclear Blast jóvoltából.

A 'Live Beyond the Spheres' című kiadványra több különböző koncert egyes felvétele került fel - ezek mindegyikét a banda 2015-ös európai turnéján rögzítették.

Hansi Kürsch frontember az alábbiképpen nyilatkozott arról, manapság milyen nehézségekbe ütközik egy-egy banda, amikor egy ambíciózus albumot szeretne kiadni a kezéből: "Alapjában véve azt mondhatom, hogy a 2015-ös turné fantasztikus volt - majdnem minden koncert tökéletes menetben zajlott le. Aztán amikor oda jutottunk, hogy mindannyian leültünk, és közösen kiveséztük az összes dalt, és a 30 koncert felvételeit, nagyjából csak 2-3 olyan dal volt minden bulin, amit megfelelő módon fel lehet használni egy koncertlemezen. Ilyen kompolikációink akadtak tehát, de végül sikerült összehoznunk a lehető legjobb módon ezt az anyagot. Pedig néha már azt éreztük, feladjuk... De mivel a Blind Guardian mindig is a perfekcionizmus mintaképe volt, beleadtuk minden energiánkat a dologba. A végeredmény pedig egy roppantul erős anyag lett; olyannyira, hogy az apró hibák teljesen jelentéktelenné váltak. Ha meghallgatjátok a dalokat, ti is rájöhettek, miről beszélek. Egyszóval: úgy szólnak ezek a lemezek, mintha ott lennél élőben a koncerten!".

Lentebb elérhetők a kiadvány első hivatalos ízelítői, a 'Mirror Mirror', a 'Prophecies' és a 'Twilight Of The Gods' című számok performansz-klipjei, valamint a hivatalos trailer. A megjelenés napján bemutatták a 'The Ninth Wave' koncert-klipjét is.

A 'Live Beyond the Spheres' CD-s verziójának tracklistája így néz ki (digipakban és LP-boxban is megjelenik a szett - az előrendeléseket itt lehet leadni):

CD1
01. The Ninth Wave
02. Banish From Sanctuary
03. Nightfall
04. Prophecies
05. Tanelorn
06. The Last Candle
07. And Then There Was Silence

CD2
01. The Lord Of The Rings
02. Fly
03. Bright Eyes
04. Lost In The Twilight Hall
05. Imaginations From The Other Side
06. Into The Storm
07. Twilight Of The Gods
08. A Past And Future Secret
09. And The Story Ends

CD3
01. Sacred Worlds
02. The Bard's Song (In The Forest)
03. Valhalla
04. Wheel Of Time
05. Majesty
06. Mirror Mirror

A Blind Guardian 2015. január 30-án, a Nuclear Blast jóvoltából adta ki 10. stúdiólemezét, a 'Beyond the Red Mirror'-t. Az album - amiről bővebben itt írtunk - a banda történetének legmagasabb észak-amerikai toplistás helyezését érte el: a 200-as Billboard 132. pozícióján landolt; illetve az Új Előadók Listáján (Heatseekers) a harmadik lett; a Top Hard Music chart-on pedig a 6. Kanadában a banda szintén megduplázta eddigi legmagasabb első-heti adatát: az új album a 200-as lista 49. helyén végzett.

A zenekar idén nyáron fellép több európai fesztiválon - köztük a székesfehérvári Rockmaratonon - is. A banda aktuális turné-beosztása itt érhető el.


Tripla-lemezes koncert-anyaggal adott ki a BLIND GUARDIAN - itt az új hivatalos koncert-videó, a 'The Ninth Wave' című számhoz!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás