Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CORMORANT - "a független zenét és a metal újabb diadalmát" képviseli az új, 'Diaspora' című album


2017-06-27

A Bay Area-beli progresszív metal négyes elkészült negyedik nagylemezével.

Amerika "progresszív black / death / doom alkimistái" 'Diaspora' címmel adják ki negyedik stúdiólemezüket, idén augusztusban. Az album producelését, keverését és maszterizálását Greg Wilkinson (Vastum, Graves At Sea, Noothgrush, Brainoil) végezte, a kaliforniai Earhammer Stúdióban, 2016 második felében.

A 'Diaspora' a Cormorant nagysikerű, 2014-es 'Earth Diver' albumának folytatása; "egy újabb, kalandos fordulat a progresszív metal műfaj palettáján". A négy dalt 61 percben prezentáló album a zenekar eddigi leghosszabb, egyben legrészletesebben kidolgozott kompozíciója; két év intenzív, kollaboratív munka gyümölcse. Zenei tekintetben a 'Diaspora' black-, death-, prog- és folk-elemeket is felvonultat, de a pszichedelikus rockzene és a funeral doom stílusjegyei is felfedezhetők a dalok hangzásán - különösképpen az epikus, 26 perces záró-tétel ('Migration') megszólalásában.

"A 'Diaspora' - mint maga a zenekar - a független zene és a metal újabb diadalma" - olvasható az előzetes közleményben. Az albumon vendégként nyújt dinamikus performanszot a híres csellista, Jackie Perez Gratz (Grayceon, Giant Squid, ex-Amber Asylum). A négyfelé nyitható, grandiózus lemezborítót egy Utah-beli művész, Jeff Christensen tervezte; míg a hanganyag maszterizálása Brad Boatright (Sleep, YOB, Gatecreeper) és az Audiosiege stúdió nevéhez fűződik.

Az új lemez megjelenik dupla LP-n, CD-n és digitális formában, augusztus 11-én, Észak-Amerikában és Európában a War Crime Recordings kiadó által (előrendelés itt), az alábbi tracklistával és borítóval, amit egy Utah-beli vizionista művész, Jeff Christensen kreált [a négy részből álló mű teljes egészében is megtekinthető a képre kattintva]:

01. Preserved In Ash
02. Sentinel
03. The Devourer
04. Migration

Alább meghallgathatü a 'Preserved In Ash' című tétel, valamint elérhető az első album-előzetes:

A Cormorant 2011-es 'Dwellings' című albuma olyan neves szaklapok éves toplistáját uralta, mint a Yahoo! Music, az About.com, a No Clean Singing, a The Needle Drop és az Invisible Oranges. A MetalReviews.com szerkesztői fogalmazták meg a legprecízebben: "Múltidéző, költői, szárnyaló, gondolatokkal teli, érzelmes, súlyos, de egyben könnyed, és egyszerűen egy felemelő zenei szórakozás". Ezt követte a 2014-es 'Earth Diver' album, amit az atmoszférikus metalzene hangmérnök-guruja, Justin Weis (Agalloch, Slough Feg, stb.) producelt.

Bővebb infók a Cormorant zenekarról a Facebook-on érhetők el.


CORMORANT -
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás