Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Júliusban megjelenik Freddie Nelson gitárvirtuóz debütáló szólólemeze


2017-05-10

Freddie Nelson amerikai gitáros / énekes / dalszerző/ producer 'Shake the Cage' címmel látta el debütáló szólóalbumát.

Nelson 2010-ben tett szert nemzetközi hírnévre, amikor is kollaborátorként kapott szerepet a legendás Paul Gilbert (Mr. Big) 'United States' című albumán. Gilbert ekkor Nelson-t kérte fel, hogy énekeljen szólóalbumán, amit "a Queen és a Mr. Big keresztezéseként" jellemzett a sajtó.

2017-ben eljött az idő, hogy a Pittsburgh-i születésű Freddie Nelson kiadja első önálló albumát, a 'Shake the Cage'-et. A gitáros önálló bemutatkozó anyaga július 7-én lát napvilágot; az első single-dal, a 'Hey Doll' azonban már május 12-én, pénteken elérhetővé válik a digitális online zeneszolgáltatók révén. Az albumot május 19.-től lehet előrendelni az iTunes-on, illetve CD formájában, a zenész hivatalos honlapján.

"Egy olyan korban élünk, ahol a valóság-showk kreálják a szupersztárokat, és a technológia - ami annak idején forradalmasította a zenét - egyfajta támaszként szolgál a kreatív folyamatokhoz. Egy túltelített iparban - ahol akár a tehetségtelen egyéneket is felfedezhetik - már nyoma sincs annak a varázslatnak, ami  az ikonikus zenészeket testesíti meg. Freddie Nelson lemeze azonban azért született, hogy erre a mágiára emlékeztessen minket".

A 'Shake the Cage' egy valódi szóló-anyag; lévén mind a dalszerzés, mind a hangmérnöki munkálatok Nelson nevéhez fűződnek; sőt - a dobok kivételével - ő maga adja elő a dalokat minden hangszeren. Ütős hangszereken a legendás Thomas Lang működik közre (aki korábban többek közt olyan előadókkal dolgozott, mint Peter Gabriel, Kelly Clarkson és John Wetton). Az album keverését Rob Hill, a los angelesi X Music Stúdió főnöke végezte; a maszterizálás pedig Maz Murad (Metropolis / London) nevéhez fűződik.

"A 'Shake the Cage' 11 ritmus-központú rock-nóta kollekciója, ami Nelson impresszív, négy-oktávos énekhangjának kiválóságát, és kegyelmet nem ismerő gitár-játékának magasztosságát prezentálja, olyan széleskörű stílusok révén, mint a rock, a punk, a pop és a blues".

Hagyom, hogy az ösztöneim hajtsanak engem. És ez az album a pillanatnak élés tökéletes végeredménye” - közölte Nelson.


Júliusban megjelenik Freddie Nelson gitárvirtuóz debütáló szólólemeze
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás