Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szeptemberben adja ki debütáló albumát a ZORNHEYM - itt az új dal, a 'Whom the Night Brings'!


2017-08-10

A svéd szimfónikus extrém metal banda néhány hónapja a holland Non Serviam Records-szal kötötte meg első lemezszerződését.

Az 1600-as évek végi pfalzi örökösödési háború egyik helyszíneként ismert Zornheim városáról elnevezett Zornheym első nagylemeze 2017. szeptember 15-én jelenik meg, a Non Serviam Records (Season Of Mist) gondozásában. A 'Where Hatred Dwells and Darkness Reigns' című album alább látható borítóját Pedro Sena illusztrálta, bemutatván a projekt alap-koncepcióját, ami egy teljes grafikai novellává áll össze, az egyes dalok rémmeséinek összességét prezentálván. A koncepció központi témáját egy "kritikus állapotú elmebetegek kezelésére szakosodott intézet" története adja.

"Ez az első fejezet a Zornheym történetében; én pedig nagyon büszke vagyok a végeredményre. A banda tagjainak performansza egyszerűen zseniális - főleg úgy nagy teljesítmény ez, hogy a munkálatok első napjától kezdve valódi hangszerekkel, élőben dolgoztunk. Ám ez még így is csak a kezdet!" - nyilatkozta a gitáros / bandavezér, Zorn.

Hatalmas örömömre szolgált, hogy részt vehettem ebben a kalandban; és elkészíthettünk egy kiváló albumot. A Zornheym-mel közös munka jóval több, mint egy szimpla album-felvétel; így mondanom sem kell, hogy maga a zene is sokkal több, mint egy átlagos metal-album. A Zornheym muzsikájának erejét egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni!" - közölte a Wing Stúdió producere, Sverker Widgren, aki igazi veteránnak számít a skandináv extrém metal-színtéren - korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint az October Tide, a Demonical, az IXXI és a Diabolical.

A tracklista:
01. The Opposed
02. Subjugation of the Cellist
03. A Silent God
04. Prologue to a Hypnosis
05. Trifecta of Horrors
06. ...and the Darkness Came Swiftly
07. Whom the Night Brings…
08. Decessit Vita Patris
09. Hestia

A banda első single-dala, a 'The Opposed' már 2016. augusztus 19-én megjelent az ismert digitális zeneszolgáltató oldalakon. Később hivatalos videoklipen is napvilágot látott a dal. Októberben, 'A Silent God' címmel egy újabb számot mutatott be a csapat - lentebb ez is elérhető.

A nagylemezről most megjelent a 'Whom the Night Brings...' című szám, amit Zorn így kommentált: "Azt hiszem, ezzel a nótával a legkönnyebb megérteni ezt a lemezt. Emlékszem, amikor először megmutattam a demó-változatot énekesünknek, Bendler-nek - ő már akkor azt mondta, hogy ez lesz a kedvenc száma. Minden bizonnyal vannk köztetek is régi Devian-rajongók... Nos, a szóló-szekció eredetileg a Devian harmadik, soha ki nem adott albumára íródott... Viszont mindig is imádtam ezt a témát; így most kibővítettem húros hangszerekkel és kórussal, hogy még mélyebb hangvételű legyen a végeredmény!".

A banda gitárosa / multi-instrumentalistája, Zorn (Tomas Nilsson) korábban így nyilatkozott: “Nagyon örölünk, hogy tagjai lehetünk a Non Serviam Records családjának. Egy keményen dolgozó stábot ismertünk meg személyükben. Elképzeléseink totálisan egyeznek - közösen a megérdemelt módon adhatjuk ki ezt a szörnyeteget. Alig várjuk már, hogy rátok szabadítsuk dalainkat!”.

Az album koncepciójáról, az előrendelésről és magáról a bandáról a Facebook-on lehet bővebb infókat találni.


Szeptemberben adja ki debütáló albumát a ZORNHEYM - itt az új dal, a 'Whom the Night Brings'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás