Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új albumot jelentett be az olasz HERETIC’S DREAM együttes


2018-10-19

Az olasz progresszív rock / metal banda a SoundsRock Symphony Records-szal kötött szerződést új, 2018. november 23-án megjelenő nagylemezére.

A Heretic’s Dream egy női énekessel felálló rockbanda, amit nehezen lehetne konkrét kategóriákba besorolni, de ha mégis megpróbálnánk, akkor a hard rock, az alternatív, a progresszív és a heavy metal elegyével kell megpróbálkoznunk. Dalaik alapvetően komplex ritmusokra, energikus basszus-témákra és egyedi, atmoszférikus hangzásra épülnek.

A Heretic's Dream néhány hónappal ezelőtt adta ki új, 'Floating State of Mind' című nagylemezét. Erről és a bandáról bővebben a Facebook-on lehet olvasni.

Az együttes tavaly májusban - két koncert erejéig (12-én Moszkvában és 13-án Szentpéterváron) - az Amorphis előzenekaraként vett részt az utóbbi oroszországi turnéján, amin az 'Eclipse' album 10. évfordulóját ünnepelték. Később több alkalommal is fellépett a banda közvetlenül a Guano Apes előzenekaraként; idén februárban pedig a visszavonuló Katatonia társaságában adtak koncerteket a Balti-államokban.

A Heretic's Dream mindeközben elkészítette új nagylemezét. Soron következő, 'Resilience' című stúdióalbumuk 2018. november 23-án jelenik meg, új kiadójuk, a SoundsRock Symphony Records jóvoltából.

Az új lemez felvételei az RR Recording Stúdióban zajlottak, Roberto Riccardo hangmérnök társaságában. Az utólagos hangtechnikai munkákat a Fusix Stúdióban végezte el Andrea Fusini. Íme a borító és a dallista:

01. Impending Rebirth
02. Allowed Exception
03. My Epiphany
04. Resilience
05. Whispering Shadows
06. Inside My Sadness
07. Unbridgeable Void
08. Bury Me
09. Tree Of Life
10. A Price To Pay
11. A Path Bound For Tomorrow

A 'Resilience' első ízelítőjeként látott napvilágot az 'A Price To Pay' című dal, és annak hivatalos videoklipje, amiz Adriano Giotti redezett. A premier lentebb elérhető, a 'Bury Me' című szám audiójával egyetemben.

Vendégként három énekes - Flavio Falsone (Whisperz, Asphaltator), Guido Brunetti (Neverhush) és Alex Iacobellis (Lunarsea) - szerepel az új albumon. A Heretic’s Dream alap-felállása így néz ki:

Francesca Di Ventura – ének
Andrej Surace – gitár
Alex Alberti – billentyűk
Alfonso Mocerino – dobok
Emiliano Baccini – basszusgitár


Új albumot jelentett be az olasz HERETIC’S DREAM együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás