Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DAWN OF DISEASE - augusztusban új album jelenik meg, 'Ascension Gate' címen; itt a címadó dal premiere!


2017-07-28

Az old-school skandináv death metal hatásokkal erősen felszerelt német Dawn Of Disease együttes felvette a 2016-os 'Worship the Grave' album folytatását.

Annak ellenére, hogy a Dawn Of Disease zenekarra nagy hatással volt az old-school svéd death metal-szcéna (Bloodbath, At The Gates, stb.), az 'Ascension Gate' ezúttal újabb irányzatot vonultat fel - ezt pedig az éles gitárszólók, valamint a dallamok és egyes hangszínek lebilincselő balansza alapozza meg; nem is beszélve a blastbeat-szerű dob-témákról és Tomasz Wisniewski gigászi hangjáról, ami még tovább fokozza az intenzitást.

A Dawn Of Disease negyedik stódióalbuma augusztus 11-én szabadul a világra, a Napalm Records jóvoltából!

A banda közleménye így szól: “Az 'Ascension Gate' albumon rendkívül rövid idő alatt szültük meg. Épp ennek köszönhető, hogy ez a lemez megtestesíti bandánk alapvető energiáját és színtiszta intenzitását. Előző albumainkhoz viszonyítva a negyedik nagylemez többféle szempontból is különlegesnek számít, ugyanis olyan zenei elemekkel kísérleteztük, amiket korábban még soha nem próbáltunk ki. Amellett, hogy felfedezhetők rajta a tipikus Dawn Of Disease-védjegyek, ezesetben jóval alaposabb dallamokat hallhattok; méghozzá egy egyedülálló, atmoszférikus kaland kíséretében. A szürke őszi napok és a végtelen, zord tél által ihletett 'Ascension Gate' egyben látja el újabb lélektani mélységekkel és fogós, könnyen befogadható témákkal bandánk hangzását; de ettől függetlenül zenénk semmit nem vesztett színtiszta brutalitásából. Annak ellenére, hogy egy sötét és melankólikus hangulatú anyaggal készültünk, egyet megígérhetünk nektek: az 'Ascension Gate' totálisan felforrósítja majd ezt a nyarat!“.

A lemez borítóját Mark Cooper készítette. Íme a mű és a tracklista:

01. Passage
02. Perimortal
03. Leprous Thoughts
04. Beneath The Waters
05. Ascension Gate
06. Akephalos
07. Fleshless Journey
08. The Growing Emptiness
09. Lucid
10. Mundus Inversus

Miután korábban olyan monstre albumokat adott ki a Dawn Of Disease, mint a 'Legends of Brutality', a 'Crypts of the Unrotten', vagy a tavalyi évben megjelent, epikus 'Worship the Grave', a banda mostanra kétségkívül új sztenderdet állított fel a skandináv death metal-színtéren. Az 'Ascension Gate' egyértelműen a műfaj új éráját fémjelzi.

Az új lemez megjelenik CD-n, LP-n és digitális formában. Ízelítőképpen alább meghallgatható az új single, a 'Perimortal', a címadó dal, valamint megtekinthető az 'Akephalos' videoklipje.

A Dawn Of Disease idén nyáron fellép több európai fesztiválon - köztük a Wacken-en és a Rockharz-on is. A banda turné-beosztása a Facebook-on található meg.


DAWN OF DISEASE - augusztusban új album jelenik meg, 'Ascension Gate' címen; itt a címadó dal premiere!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás