Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

A harmadik DEMONS & WIZARDS albumon dolgozik Jon Schaffer és Hansi Kürsch (videó)


2019-06-28

Az Iced Earth frontembere / gitárosa, Jon Schaffer és a Blind Guardian énekese, Hansi Kürsch közös projektje, a Demons & Wizards új lemezszerződést kötött.

A Demons & Wizards 1997-ben alakult - eddig két stúdiólemezük jelent meg, a 2000-es 'Demons & Wizards' és a 2005-ös 'Touched By The Crimson King'. Az utóbbi témája részben Stephen King híres, Setét torony c. novella-kötetén alapszik.

Schaffer - aki az utóbbi évtizedben főként eredeti bandájával, az Iced Earth-tel volt elfoglalva - nemrég a Metal Wani magazinnak adott interjút azzal kapcsolatban, mi a helyzet a Demons & Wizards 'Touched By The Crimson King' albumának folytatásával: "Hansi már felénekelt két vadonatúj dalt, amit küldtem neki; de még mindenképpen össze kell hoznunk egy találkozót, hogy közösen kísérletezgessünk és komponáljunk tovább... Beletelik majd némi időbe ez az egész; de végre elindultak a munkálatok. Bízom benne, hogy a jövő évben ki tudjuk adni a harmadik albumot; illetve remélem, hogy az elkövetkezendő 1 naptári évben sikerül véglegesítenünk minden új nótát. Nyilván ő is elfoglalt, én is elfoglalt vagyok; de legalább végre kijelenthetjük, hogy 12 év után újra haladnak a dolgok".

Mint most kiderült, a Demons & Wizards új lemezszerződést kötött; méghozzá a Century Media Records-szal. A kiadó közölte: a banda harmadik stúdióalbuma 2020 elején jelenhet meg. Hamarosan fény derül a további részletekre...

"Végre eljött az idő, hogy komolyan is belevágjunk a dolgokba!" - jelentette Kürsch és Schaffer. "A próbák elkezdődtek; a folyamatok eddig gördülékenyen zajlanak. Nézzétek meg első stúdiós videónkat, melyben a vokál-témák rögzítését dokumentáltuk!".

Másik hír, hogy a Demons & Wizards idén újra színpadra állt! A teljes idei beosztás itt érhető el. Első 2019-es koncertjüket Németországban, a saarbrückeni Garage színpadán rendezték meg május 31-én. Emellett felléptek többek közt a dán Copenhell, a belga Graspop Metal Meeting, a francia Hellfest, a spanyol Barcelona Rock Fest, a szlovén Metaldays, a német Wacken és a görög Chania fesztiválokon. Észak-amerikai turnét augusztus és szeptember között bonyolít le a banda, A Magical Encounter With Demons & Wizards elnevezéssel. A tengerentúli körút augusztus 17-én indult Los Angeles-ben és szeptember 7-én ér véget Atlantában (az előzenekar a Lizzy Borden és a Tyr lesz).

Mint kiderült, a turnékon Jake Dreyer (Witherfall, Iced Earth) gitáros, Marcus Siepen (Blind Guardian) basszusgitáros, Fredrik Ehmke (Blind Guardian, Sinbreed) dobos és Joost Van Den Broek (After Forever, Ayreon) billentyűs fog színpadon állni a Demons & Wizards két alap-tagjával.

Alább megtekinthető a 'The Gunslinger' című szám hivatalos koncertfelvétele, amit az idei Wacken Open Air fesztiválon forgatott a banda, Németországban.

A Century Media Records nem mellesleg - a nyári fesztivál-túra alkalmából - újra kiadja a Demons & Wizards első két albumát, felújított, speciális változatban, Zeuss (Iced Earth, Queensrÿche, Sanctuary) által remaszterizált formában. A két kiadvány 2019. június 7-én jelenik meg, limitált digipak CD-n és szintén limitált, dupla deluxe LP-n, rajta számos bónusszal (a lemezek sztenderd, digitális újrakiadásai már március 29.-től megvásárolhatók).

Ízelítőképpen az újrakiadásokhoz lentebb elérhető a 'Heaven Denies' dal remaszterizált változatának szöveges videója, amit Scott Rudd készített; valamint a hivatalos LP-kicsomagoló videó:

Az elmúlt egy-két évben mind az Iced Earth, mind a Blind Guardian új albumot adott ki.


A harmadik DEMONS & WIZARDS albumon dolgozik Jon Schaffer és Hansi Kürsch (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás