Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [203. rész]


2017-05-21

A nyolcvanas évek egyik kultikus metalbandájára emlékezünk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 203. rész

HOLY TERROR - 'Distant Calling'

A Holy Terror egy kaliforniai thrash / speed metal banda volt. Az 1989-es feloszlást megelőzően két kultikussá vált albumot adtak ki, 'Terror and Submission' (1987) és 'Mind Wars' (1988) címen.

1989-ben a banda - két tag (Keith Deen énekes és Mike Alvord gitáros) kivételével - Los Angelesből Seattle-be költözött, ahol egy darabig még Holy Terror-ként működtek, de később megváltoztatták nevüket Shark Chum-ra, és elkezdtek punk-rock zenét játszani; azonban ezzel a formációval nem értek el különösebb sikereket.

Kurt Kilfelt gitáros - aki az évek során megfordult az Agent Steel és a Zeke felállásában is - végül 2005-ben alapította újjá a Holy Terror-t. Egy évvel később, 'El Revengo' címen kiadtak egy speciális, dupla válogatás albumot, amin helyet kapott a Holy Terror néhány korábban nem publikált felvétele, újrakevert változatban. Ekkoriban tagja volt a zenekarnak a High On Fire basszusgitárosa, Jeff Matz, illetve egy korábban ismeretlen énekes, Aaron Redbird.

A Holy Terror 2008-ban ismét feloszlott - ekkor már véglegesen. A csapat eredeti énekese, Keith Deen 2012 decemberében, 56 éves korában elhunyt rákbetegség következtében; az egykori zenekar tagjai pedig összeállítottak emlékére egy speciális válogatás-albumot, ami 2015-ben jelent meg dupla bakeliten, 'Guardians of the Netherworld: A Tribute to Keith Deen' címen.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [203. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás