Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ARCH ENEMY - nemzetközi toplistákon a 'Will to Power' album


2017-09-19

Az Arch Enemy tizedik stúdiólemeze szeptember 8-án jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Idén ősszel és jövő év elején is lebonyolít a banda egy-egy nagyszabású európai lemezbemutató körutat.

Michael Amott korábban a következőket közölte: "Több hónapnyi dalsszerzés és stúdiózás után végre elkészültünk tizedik, 'Will to Power' című stúdióalbumunkkal. Alig várjuk már, hogy megoszthassuk veletek ezeket a nótákat! Szintén izgatottak vagyunk, hogy ezzel egyidőben jelenthetjük be a világkörüli Will To Power turnét, melynek során új és régi dalokat egyaránt előadunk majd. Hamarosan találkozunk!".

A 'Will to Power' az Arch Enemy második albuma azóta, hogy a banda előző énekese, Angela Gossow távozott a felállásból; tehát a második nagylemezük, amin az egykori The Agonist énekesnő, Alissa White-Gluz vokálozik. Ugyanakkor ez a zenekar első albuma, amin a Nevermore ex-gitárosa, Jeff Loomis játszik. Loomis - aki 2014 novemberében csatlakozott a bandához - azonban a dalszerzéshez nem járult hozzá; szólókkal viszont gazdagon ellátta az új dalokat.

A 'Will to Power' alább látható borítóját Alex Reisfar készítette. Ennek kapcsán Amott így nyilatkozott: "Nagy örömünkre szolgált Alex Reisfar-ral dolgozni a 'Will to Power'  lemezborítóján, mivel a srác rögtön magáévá tette a koncepciót és az atmoszférát. A dupla élű kard az emberi ambíciót reprezentálja; vagyis azt, hogyan lehet ez rendkívül csodálatos és kreatív, de egyben sötét és erőteljes is. Alex mesteri festette meg ezt a képet, amivel rengeteg érzelmet leképezett. A centrális fókuszt képező koponya körül a róla lehulló hús cirkulál; a kígyó pedig be- és kimászik a lefejezett farkas, kecske és vámpít denevér szájából... Mindez az ön-meghatározást és a ragadozó létet szimbolizálja, mint egyfajta parazita akaraterőt...".

A tracklista:
01 – Set Flame To The Night
02 – The Race
03 – Blood In The Water
04 – The World Is Yours
05 – The Eagle Flies Alone
06 – Reason To Believe
07 – Murder Scene
08 – First Day In Hell
09 – Saturnine
10 – Dreams Of Retribution
11 – My Shadow And I
12 – A Fight I Must Win
13 – City Baby Attacked By Rats (Charged GBH feldolgozás)

Az album deluxe változata egy 7-hüvelykes bónusz EP-vel kiegészítve jelenik meg, fekete színű box-szettben. A bónusz lemezen helyet kapott a legendás svéd Skitslickeres együttes 1982-es lemeze összes dalának feldolgozása, plusz egy Moderat Likvidation- és egy Anti-Cimex-cover (melyek korábban az Arch Enemy 'Stolen Life' EP-jén is szerepeltek). Íme a bónusz lemez dallistája:

01 - Warsystem (Skitslickers feldolgozás)
02 - Armed Revolution (
Skitslickers feldolgozás)
03 - Spräckta Snutskallar (
Skitslickers feldolgozás)
04 - The Leader (Of The Fuckin’ Assholes) (
Skitslickers feldolgozás)
05 - Nitad (Moderat Likvidation feldolgozás)
06 - When The Innocent Die (Anti-Cimex feldolgozás)
07 - City Baby Attacked By Rats (Charged GBH feldolgozás)

A 'Leader (Of The Fucking’ Assholes)' című cover lentebb meghallgatható; újabban pedig megjelent az első hivatalos single-dal / videoklip, a 'The World Is Yours'.

A teljes albumot maga Amott, valamint a dobos Daniel Erlandsson producelte; míg a keverést a banda régi partnere és jóbarátja, Jens Bogren (Opeth, At The Gates, Dimmu Borgir) látta el.

A legfrissebb lemezeladási infók alapján a 'Will to Power' az alábbi országok toplistáira került fel.

#3 - German Album Charts
#3 - UK Rock Charts
#2 - Finnish Album Charts
#5 - Swiss Album Charts
#5 - Czech Album Charts
#6 - Austrian Album Charts
#11 - Swedish Album Charts (előző album: #40)
#11 - Dutch Album Charts (
előző album: #38)
#11 - Flemish Album Charts (Belgium)
#15 - Wallonian Album Charts (Belgium)
#19 - French Album Charts (
előző album: #42)
#26 - Australian Album Charts (itt a banda első toplistás helyezése)
#37 - UK Album Charts (
előző album: #85)
#1 - US Hard Music Charts
#10 - US Rock Charts
#1 - iTunes Metal Charts (nemzetközi)

Amott így szólt: "Hogy őszinte legyek, ez fantasztiku! Először is hatalmas köszönet NEKTEK, rajongóknak, akik megvárosltátok a 'Will to Power'-t már az első héten! Ennek az lett az eredménye, hogy elértük az Arch Enemy történetének eddigi legjobb helyezéseit! A 'Will to Power' turnéja épp a napokban indult; és élőben is fenomenális reakciók övezik az új dalokat. És ez még csak a kezdet - alig várjuk már, hogy a világ többi táján is bemutathassuk őket! Hamarosan tehát találkozunk minden metal-mániákussal; de addig is óriási köszönet nektek, az Arch Enemy-től!".

A lemezbemutató körút első felvonását Kelet-Európában rendezik meg, többnyire az ukrán Jinjer zenekar társaságában (a dátumok és állomások listája a lenti plakáton látható). Év végén Észak-Amerikába látogat a banda; 2018 elején pedig folytatódik az európai túra, a kontinens nyugati felén, a Wintersun, a Tribulation és a Jinjer kíséretében. A kettő között Észak-Amerikát is bejárja a banda; mégpedig a Trivium, a Fit For An Autopsy és a While She Sleeps társaságában.

Augusztus végén bemutatták a 'The Eagle Flies Alone' című szám hivatalos klipjét is, amit a híres Patric Ullaeus rendezésében forgattak, "Svédország egyik legfagyosabb pontján".

Az Arch Enemy legutóbbi albuma, a 'War Eternal' Európában 2014. június 9-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából (erről bővebben itt írtunk). Az album 2015 novemberében 'Tour Edition' változatban is megjelent.

Az Arch Enemy 'As the Stages Burn!' címmel adta ki aktuális koncert DVD-jét, 2017. március 31-én. A szett a banda eddigi legnagyobb szabású színpadi produkciójának felvételét tartalmazza; azaz a tavaly nyári Wacken Open Air fesztiválos koncert teljes egészét.


ARCH ENEMY - nemzetközi toplistákon a 'Will to Power' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás