Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közzétette új, 'Pillar of Fire' című albumát a Voivod, Misery, War//Plague és Amebix tagok alkotta TAU CROSS


2017-07-22

A Relapse Records két évvel ezelőtt mutatta be az újonnan alakult, nemzetközi punk-metal szuper-groupot. A csapat tavaly Európába is ellátogatott, és az USA-t is körbejárta.

Az Amebix énekes-basszusgitárosa, Rob "The Baron" Miller; a Voivod dobosa, Michel "Away" Langevin; a Misery gitárosa, Jon Misery és a War//Plague pengetőse, Andy Lefton alkotta Tau Cross második albuma 'Pillar of Fire' címmel készült el - 2017. július 21-én került forgalomba, a Relapse jóvoltából.

Hasonlóan a debütáló albumhoz, az 'Pillar of Fire' felvételei is több különböző stúdióban zajlottak: a dobokat Montréalban, a gitárokat Minneapolis-ban, a basszus-témákat Seattle-ben és Minneapolis-ban, a vokálokat pedig a skóciai Skye szigetén rögzítették.

Miller a következőképpen nyilatkozott az új anyag kapcsán: "Ez a fajta megközelítés, az eltérő lokációk meglehetősen nagy kihívást jelentenek számunkra; de mi mégis megpróbáltuk ezt a hátrányt előnyünkre forítani. Videó-konferenciák és messenger-szolgáltatások révén igencsak zavartalanul haladtak a dolgok. Az album keverését a Smiddy Stúdióban végeztük, Skye szigetén, James Adams közreműködésében. James egyébként egyben a billentyűsünk is. Mellette Themis is kisegített minket néhány ambient-szólam tekintetében; plusz Hurdy Gurdy-játékost is felbéreltünk, Tanner Anderson személyében. Sőt, még egy 16 éves helyi skótdudás virtuóz, Brighde Chaimbeul is beszállt a folyamatokba. Vannak tehát igazán érdekes dolgok ezen a lemezen; és a dalszövegek tekintetében is szolgálhatunk némi egyedi dologgal. Célunk továbbra is az, hogy különleges élménnyel kecsegtessük a hallgatók fülét".

A 'Pillar of Fire' album megjelenik CD-n, dupla LP-n és digitálisan, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Raising Golem
02. Bread And Circuses
03. On The Water
04. Deep State
05. Pillar Of Fire
06. Killing The King
07. A White Horse
08. The Big House
09. RFID
10. Seven Wheels
11. What Is A Man
12. Three Down (LP + digitális bónusz track)
13. We Are The Terror (LP + digitális bónusz track)
14. In Time (LP + digitális bónusz track)

A lemezről elsőként a 'Deep State' című számot mutatták be; méghozzá hivatalos videoklip formájában, amit Jakub Moth rendezett. Újabban közzétették a 'Killing The King' kisfilmjét és a 'Bread And Circuses' audióját is. A premierek lentebb elérhetők, a teljes album-streammel egyetemben, amit a megjelenés napján tettek közzé.

Fizikai változatban itt, digitálisan pedig itt rendelhető meg az album.

A Tau Cross 2014 második felében rögzítette debütáló nagylemezét. A csapat első albumának megjelenése 2015. május 19-én volt esedékes, a Relapse Records jóvoltából.

"A zenét, amit kifejlesztettünk, elég nehéz kategorizálni, de az biztos, hogy a dalszerzés tekintetében elsősorban az Amebix stílusa köszön vissza. Emellett némi gótikus, indusztriális és old-school punk-rock elem is feltűnik; olyan hatásokkal megfűszerezve, mint a Joy Division, a Pink Floyd és a Black Sabbath. Lényegében teljes mértékben saját magunkra bíztuk a dalokat, melyek az eredeti demó-felvételekből alakultak ki. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit viszonylag rövid idő alatt elértünk" - nyilatkozta korábban Miller.

A zenekar 2016 tavaszán bonyolította le első észak-amerikai turnéját; Európában először 2016. április 16-án léptek fel, a neves holland Roadburn fesztiválon. Az idei évben kilátásban van egy kiterjedt USA- / európai turné, aminek részleteit hamarosan közzéteszik.


Közzétette új, 'Pillar of Fire' című albumát a Voivod, Misery, War//Plague és Amebix tagok alkotta TAU CROSS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás