Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TEN - klip-premier a 'Gothica' albumról: 'Jekyll And Hyde'


2017-08-01

A brit hard rock banda - ami a műfaj egyik legeredetibb, legegyedibb formációja - eddigi legerősebb dal-kollekciójával jelentkezett július 7-én...

A 'Gothica' büszkén viseli magán a Ten klasszikus albumainak minden védjegyét; egyúttal építkezik a banda gazdag örökségére, ami immáron 22 éve megállás nélkül bővül kiválóbbnál kiválóbb remekművekkel.

A 'Gothica' egyben a brit rockerek eddigi legsötétebb hangvételű albuma. Történelmi témák, romantika és erotikus horror egyenértékben jelen van a koncepcióban, megfelelvén az album címének és alap-hangzásának. Hallgatóként megismerhetjük az emberi természet sötét oldalát, a természetfeletti sötétség rejtelmeit, valamint a rémálmok mindeddig tiltott, drámai királyságát. A 'Gothica' - a szó minden értelmében véve - egy kinematikus, filmzenei hatású lemez.; egy zenei varázslat, ami Gary Hughes karizmatikus énekes klasszikus dalszerzési módjának és nagy mértékű képzelőerejének tökéletes reflekciója.

Az album kapcsán Gary így nyilatkozott: "Rendkívül boldog vagyok, hogy egy kiváló dal-kollekciót sikerült összehoznunk a 'Gothica' albumon - minden egy zenedarab tökéletesen illik a másikhoz. A banda természetesen ezúttal is a maximumon ég; így amit most letettünk az asztalra, az kétségségkívül hatalmas volumenű ajándék lesz minden lelkes rajongónk számára. Kicsit ironikus, de éppen a 13. stúdióalbumuk lett az eddigi legbaljósabb hangzású anyagunk; de ugyanakkor persze megtalálhattok mindent rajta, aminek kapcsán egyértelműen asszociálhattok egy vérbeli Ten albumra".

Hasonlóan a Ten előző két, nagysikerű albumainak ('Albion' 'Isla De Muerta') gyakorlatához, Gary Hughes frontembert ezúttal is Dann Rosingana, Steve Grocott és John Halliwell gitárosok, valamint Steve McKenna basszusgitáros, Darrel Treece-Birch billentyű-virtuóz és Max Yates dobos kíséri. Eme kollektív egység harmadik közös albumával a Ten újabb magasságokba emelte a lécet, ami az ő esetükben egyébként is magasan volt már a '90-es évek közepe óta. Az új album tele van pompás gitár-munkával, gazdag billentyű- / basszus- és dob-témával, és persze Hughes fondorlatos dalszövegeinek világ-klasszis előadásával.

A 'Gothica' produceri munkáit maga Gary Hughes végezte; míg a keverés és a maszterizálás a híres Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) nevéhez fűződik. A Ten tartós profizmusához immáron a 2011-es 'Stormwarning' album óta járul hozzá rendszeresen Dennis.

A lemez borítóját a neves Stan W. Decker készítette. A képen egy csodás jósnő látható, miközben varázsigéket olvas egy könyvből, és megidézi a sorok közt rejlő árnyakat. Az illusztrációk sötét atmoszférájához hozzájárult egy közismert fényképész-tehetség, Adrian Ashworth.

Íme a 'Gothica' dallistája:

01. The Grail
02. Jekyll And Hyde
03. Travellers
04. Man For All Seasons
05. In My Dreams
06. The Wild King Of Winter
07. Paragon
08. Welcome To The Freak Show
09. La Luna Dra-cu-la
10. Into Darkness

Az első friss dal-premier, a 'Paragon' itt elérhető; alább pedig megtekinthető a 'La Luna Dra-cu-la' szöveges videója és a 'Travellers' hivatalos videoklipje; de mindenek előtt a 'Jekyll And Hyde' kisfilmje, amit augusztus elején mutattak be:


TEN - klip-premier a 'Gothica' albumról: 'Jekyll And Hyde'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás