Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

CREYE - 'Face To Face' címmel jelent meg az új dal és szöveges videó (premier)


2020-07-22

A Frontiers Music Srl néhány éve leigazolta a színtér egyik legizgalmasabb AOR bandáját, a svéd Creye zenekart, amit a Grand Slam gitárosa, Andreas Gullstrand alapított.

A Creye zenekar most bemutatta vadonatúj dala, a 'Face To Face' szöveges videóját. A digitális formában megjelent single-dal szerzője, producere és hangmérnöke Dino Medanhodzic (Dotter, Smash Into Pieces) volt.

A 'Face To Face' a Creye "végletekig fejlesztett, kiforrott hangzását" prezentálja; egyben pedig "egy új éra kezdetét fémjelzi a zenekar történetében". Ez a dal minden bizonnyal a Creye soron következő, 2021 folyamán megjelenő nagylemezére kerül fel.

Íme az új dal szöveges klipje:

A Creye 2017-ben adta ki debütáló EP-jét, aminek potenciálja rögtön felkeltette a Frontiers figyelmét. A magas hangú vokálokkal és ultra-dallamos zenei témákkal operáló banda egyértelműen a '80-as évek AOR-mesterműveinek hatása írta és rögzítette a bemutatkozó lemezt, aminek köszönhetően egy több albumra szóló szerződést kötött velük a leghíresebb olasz kiadó.

Rendkívül válogatósak vagyunk, ha lemezkiadót kell keresnünk” - nyilatkozta annak idején Andreas. “Viszonylag sok opciónk volt, de mindenképpen olyan cég mellett szerettünk volna dönteni, ami elég nagy ahhoz, hogy eljuttasson minket a következő szintre. Amikor a Frontiers megkeresett minket, rögtön tudtuk, hogy ez lesz a megfelelő döntés. Ennél keresve sem találhattunk volna jobb partnert!”.

A banda 2016 végén mutatkozott be, egy 'Never Too Late' című single-dallal, ami nagy port kavart a nemzetközi AOR-szcénán: a legtöbb szaklapban (jogosan) az egekig magasztalták a bandát, és “a következő nagy rockbandaként” emlegették őket. Andreas ennek megfelelően egy roppantul erős felállással vette körül magát.

2017 márciusában jelent meg három-számos EP-jük, a 'Straight to the Top', ami még a debütáló single-dalnál is kiforrottabb hangzást, dalszerzői munkát prezentált. Végül 2017 májusában találták meg a megfelelő énekest, Robin Jidhed személyében (ő a legendás Alien énekesének - Jim Jidhead - fia); így a puzzle minden darabja a helyére került.

A banda 2017 végén vonult be a Peakroom Stúdióba - Erik Wiss producerrel -, hogy felvegye debütáló albumát; méghozzá olyan neves vendégek társaságában, mint Ulrick Lönnqvist (Sahara, Code Red, Jim Jidhed), Erik Wiss (Cap Outrun, Gathering Of Kings), Sören Kronqvist (Sunstorm, Find Me, One Desire), Mike Palace (Palace, Kryptonite) és Hal Marabel (Bad Habit, Arena, Mad Invasion). A Creye debütáló nagylemezét a Frontiers Music adta ki 2018. október 12-én, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Holding On
02. Nothing To Lose
03. Different State Of Mind
04. Never Too Late
05. All We Need Is Faith
06. Miracle
07. Christina
08. Straight To The Top
09. Love Will Never Die
10. Still Believe In You
11. City Lights
12. Desperately Lovin’
13. A Better Way

Ha szereted az olyan modernkori AOR-bandákat, mint a Work Of Art, az Art Nation, a One Desire, vagy a korai H.E.A.T, akkor a Creye neked szól! Hallgasd meg a 'Christina' és a 'Holding On' című számot, és rájössz, miről is van szó!

A Creye felállása így néz ki:

Robin Jidhed - ének
Andreas Gullstrand - szólógitár
Fredrik Joakimsson - ritmusgitár
Gustaf Örsta - basszusgitár
Joel Rönning - billentyűk
Arvid Filipsson - dobok

2019 júliusában a csapat bemutatta 'Holding On' és 'Never Too Late' című dala akusztikus változatát, valamint egy másik akusztikus nótát is, amit újonnan írtak - ez a 'Lost Without You', amihez hivatalos videoklipet is forgattak. Íme a premierek:


CREYE - 'Face To Face' címmel jelent meg az új dal és szöveges videó (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás