Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

AFTERBIRTH - 'Never Ending Teeth' címmel új dalt mutatott be a kultikus new yorki brutál-death banda


2020-02-04

Az 1993-ban alakult, new yorki brutál-death banda márciusban új albummal tér vissza.

A brutál death metal műfaj egyik zászlóvivőjeként számontartott Afterbirth a new yorki Long Island-en alakult, 1993 nyarán. Egy évvel később a banda kiadta bemutatkozó, 'Psychopathic Embryotomy' című stúdió-demóját, amit azóta óriási kultikus státusz övez az extrém metal műfaj underground-köreiben. Nem sokkal később azonban - kisebb bandán belüli nézetelétérések okán az Afterbirth feloszlott...

Egy közel 20 éves szünetet követően a csapat végül 2012 egyesült újjá, és látott neki első nagylemeze munkálatainak. Rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy az Afterbirth tagjai közötti kreatív kölcsönhatás fikarcnyit sem vesztett mértékéből - el is készült a banda legsúlyosabb, legdinamikusabb anyaga!

Az Afterbirth debütáló nagylemeze, a 'The Time Traveler's Dilemma' 2017. július 28-án jelent meg, CD-n, digitálisan és bakeliten. A hanganyag felvételeit, keverését és maszterizálását Joseph Cincotta hangmérnök társaságában végezték el, a Full Force Stúdióban (Suffocation, Dehumanized, Mortal Decay). A lemez borítóját Kishor Haulenbeek (Black Harvest) készítette. Az egyik dalban ('Timeless Formless') nem más vendég-vokálozik, mint az Internal Bleeding frontembere, Frank Rini.

Közel három újabb év telt el, és a Helmet / Artificial Brain tagok alkotta Afterbirth meglkotott egy újabb komplex, progresszív és pusztítóan súlyos anyagot. Következő stúdiólemezüket Colin Marston (Gorguts, Artificial Brain, Imperial Triumphant) producerrel vették fel. A 2020. március 13-án megjelenő 'Four Dimensional Flesh' (Unique Leader Records) borítóját ezúttal is Kishor Haulenbeek tervezte.

A csapat friss közleménye így szól: "Második albumunk, a 'Four Dimensional Flesh' anyag egy kreatív dalszerzői és stúdiós folyamat eredménye, ami 2016 végén vette kezdetét és 2019 nyarán ért véget. Ez az alkotás önállóan nevezhető koncepcionálisnak; egyben pedig folytatása azon ötlet-gyűjteménynek, amit a debütáló albumunkon hallhattatok. Ugyanakkor új elemeket is bevezettünk zenénkbe, a hallgatók nagy örömére".

"A 'Four Dimensional Flesh' ezúttal is Kishor Haulenbeek tervezte, de ugyanakkor ez bandánk első albuma, amit Colin Marston hangmérnök közreműködésében alkottunk meg. Ezen album megalkotásában - eltérően a korábbi gyakorlattól - minden bandatag aktívan részt vett. Reményeink szerint egy különleges zenei kalandot élhet majd át mindenki, aki veszi a bátorságot, és végighallgatja az albumot!".

"Magabiztossággal hisszük, hogy a 'Four Dimensional Flesh' a következő logikus lépés a banda evolúciójában; lévén ezen az albumon hallhatók valahavolt legbrutálisabb, legintenzívebb és legkeményebb dalaink, egyben pedig ez a legkidolgozottabb és leginkább előremutató anyagunk is".

A tracklista:
01. Beheading The Buddha
02. Spiritually Transmitted Disease
03. Girl In Landscape
04. Everything In Its Path
05. Never Ending Teeth
06. Minimum Safe Distance
07. Rooms To Nowhere
08. Swallowing Spiders
09. Dreaming Astral Body
10. Blackhole Kaleidoscope
11. Four Dimensional Flesh

A 'Spiritually Transmitted Disease' és a 'Never Ending Teeth' című szám lentebb meghallgatható. Az új albumot itt lehet előrendelni.

Az Afterbirth felállása így néz ki:

Cody Drasser - gitár
David Case - basszusgitár
Keith Harris - dobok
Will Smith (Artificial Brain, Buckshot Facelift) - ének

A banda előző  nagylemeze, a 2017-es 'The Time Traveler's Dilemma' alább teljes egészében végighallgatható:


AFTERBIRTH - 'Never Ending Teeth' címmel új dalt mutatott be a kultikus new yorki brutál-death banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás