Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Rákban elhunyt a WARBEAST frontembere, Bruce Corbitt


2019-01-27

A Warbeast és a Rigor Mortis énekese január 25-én, pénteken hunyt el dallasi otthonában, gégerák következtében. Corbitt 56 éves volt.

Annak ellenére, hogy Corbitt-nál 2017-ben diagnosztizáltak gégerákot, az énekes 2018 májusában még színpadra állt a Warbeast-tel (a texasi Fort Worth-ben). Azonban ez volt az énekes utolsó performansz; ugyanis ekkor már közölték vele az orvosok, hogy a rák olyannyira szétterjedt szervezetében, hogy mindössze 6 hónapja maradt hátra az életből... Ettől függetlenül újabb chemoterápiai kezelésekkel próbálták leküzdeni a rákot - Corbitt egy pillanatig sem adta fel; végül azonban legyőzte őt a kór.

Corbitt barátai / zenésztársai az alábbi videóban búcsúznak az énekestől:

A Philip H Anselmo & the Illegals tegnap esti koncertjét Corbitt emélkének ajánlotta:

A Warbeast 'Enter the Arena' címmel jelentette meg legutóbbi (minden bizonnyal utolsó) albumát, méghozzá Philip H. Anselmo (Pantera, Down) kiadója,  Housecore Records révén. A Warbeast 2017-ben azt követően jelentette be új albumát, miután kiderült, hogy az énekes, Bruce Corbitt gégerákban szenved (ez a betegség csak nagyon ritka esetekben gyógyítható); ezáltal pedig veszélybe került énekhangja is.

A rajongóihoz írt Facebook-közleményében Corbitt akkoriban így szólt: "Hosszas, orvosokkal és specialistákkal való diskurzus, mérleges után közölték velem, hogy belátható időn belül - valószínűleg soha többé - nem leszek képes énekelni... Ezzel együtt fájó szívvel kell bejelentenem, hogy végleg visszavonuluk az énekléstől. Elnézést kérek a bandatársaimtól, hogy ezzel kellemetlenséget okozok nekik. Teljesen lesújtó számomra ez az egész; még mindig sokk alatt vagyok. Köszönöm nektek azt a rengeteg támogatást, amit az évek során nyújtottatok számomra. Nekünk vannak a legjobb rajongóink - szeretem mindannyiótokat! Legalább még sikerült elkészítenünk egy remek Warbeast albumot és egy videoklipet is... Ezen felül inkább el sem kezdem részletezni az érzéseimet... Ti voltatok azok, akik erőt adtak nekem felkészülni erre a kemény küzdelemre. Őszintén szólva nagyon közel éreztem magam, hogy elvesszek minden reményt, mivel minden bizonnyal semmi jó nem fog kisülni ebből. Természetesen jómagam is aggódom a saját életemért, mint minden más emberi lény. Azonban azokban a pillanatokban, amikor végiggörgetem a Facebook-ot és olvasom az üzeneteiteket, az érzelmek elhatalmasodnak rajtam. Egyszer elsírom magam, egyszer pedig újra erős vagyok, után meg megint rájövök, milyen sokat jelentetek nekem. Igenis hiszek az imák és a pozitív hullámok erejében. Köszönöm szépen mindannyiótoknak a biztatást".

A Warbeast 'Enter the Arena' című albuma 2017. augusztus 4-én jelent meg, Philip H. Anselmo saját kiadója, a Housecore Records jóvoltából. Magát az albumot is Anselmo stúdiójában, a Nodferatu's Lair falai között vették fel. A keverést Mike Thompson (Riff Factory), a masztert pedig Lee Russell végezte el. Az 'Enter the Arena' - ami a banda legváltozatosabb, egyben legerőteljesebb lemeze - dalaiban mutatkozik be a Warbeast két új tagja, Drew Shoup gitáros és Lyric Ferchaud basszer; egyben pedig ez az utolsó album, amin Corbitt énekel.

"Pontosan egy évvel a Warbeast megalakulása után vettük fel az 'Enter the Arena' albumot"- jegyezte meg Corbitt. "A banda alapító tagjai [Scott Shelby gitáros, Joey Gonzalez dobos és Corbitt] tehát előhozták magukból azt a veterán bandavezér-elvet, ami ahhoz szükségeltetik, hogy elérjük céljainkat, és letegyük az asztal a lehető legjobb munkánkat. Mindhárman hozzájárultunk ezekhez a dalokhoz, a saját, egyedi stílusunkkal, ami garancia az alapvető Warbeast-hangzásra. Két új tagunk - Drew Shoup gitáros és Lyric Ferchaud basszer - érkezésével továbbá felfrissült a csapat vére, és a kölcsönhatás alkotóelemei is átrendeződtek - persze totálisan pozitív értelemben. Kétségkívül úgy szól most ez a banda, mint egy olajozott gépezet. Készüljetek fel tehát egy színtiszta, üde, friss és ultimate Texas-thrash albumra!".

Az albumról elsőként a 'Maze Of The Minotaur' című számot mutatták be. Scott Shelby gitáros a dallal kapcsolatban elmondta: "Ezesetben kicsit más megközelítésből szereztem a dalokat, a korábbi gyakorlathoz képest: leginkább közép-tempós és lassú breakdown-okat ötvöztem thrash-elemekkel. Mindez legerősebben ezen a dalon mutatkozik meg; és ez egy roppantul kiemelkedő szám. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy bemutathatom Tony Iommi-szerű, 'Born Again'-érás szólómat; nem is beszélve arról az őrületes történetről, amit Bruce kiötölt a dalszövegek tekintetében..."
Corbitt hozzátette: "Kedvenc témáim közé tartoznak a különféle horror, pszicho, középkori és görög mítológiai dolgok. Már hosszú évek óta szerettem volna dalt írni a Minotauruszról; amint pedig meghallottam a zenét, amivel Shelby előállt, tudtam, hogy ez lesz a megfelelő atmoszféra mindehhez. A dal refrénjének hangszeres részre viszont már önmagában olyan, mintha beszélne - mondhatni anélkül is érted a szöveget, hogy én nem éneklek... Ebből is lehet tudni, hogy egy igazán különleges nótáról van szó".

Egy nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes albumot:

Corbitt - aki 2015 nyarán szívműtéten is átesett - 2017 nyarán kezdte meg sugárkezelési programját. Utolsó koncertjét 2018. május 27-én rendezték meg, a Fort Worth-beli Rail Club-ban. Azokon a lemezbemutató koncerteken, amiken Corbitt nem tudott részt venni, maga Anselmo, illetve Edwin Neal (Texas Chain Saw Massacre) és Wayne Abney (Hammer Witch) állt a mikrofon mögé.

Lentebb megtekinthető Corbitt utolsó koncertjének felvétele:


Rákban elhunyt a WARBEAST frontembere, Bruce Corbitt
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás