Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Végignézhető Jordan Rudess május 8.-i online koncertje


2020-05-20

A Dream Theater billentyűse május 8-án exkluzív szóló-koncertet adott karanténba zárva.

Rudess önálló koncertjét a Dream Theater Facebook-oldalán közveítették élőben, a Mercury Insurance online koncert-sorozat keretében. A billentyűs műsorában elhangzottak különféle Dream Theater-, Liquid Tension Experiment-, King Crimson-, Genesis- és Pink Floyd-klasszikusok. A szettlista és a teljes felvétel itt érhető el:

01. Hey You (Pink Floyd)
02. Act I: Scene Five: Through Her Eyes (Dream Theater)
03. Blood On The Rooftops (Genesis)
04. Moonchild (King Crimson)
05. Wait for Sleep (Dream Theater)
06. And You and I (Yes cover - II. Eclipse)
07. Hourglass (Liquid Tension Experiment)
08. Entangled (Genesis)
09. The Silent Man (Dream Theater)
10. Life on Mars? (David Bowie)
11. The Cinema Show (Genesis - Part I)
12. The Court of the Crimson King (King Crimson)
13. Soon (Yes)
14. Tarkus (Emerson, Lake & Palmer cover) (I. Eruption)
15. Act II: Scene Seven: I. The Dance of Eternity (Dream Theater)
16. Begin Again (Dream Theater)
17. Supper's Ready (Genesis)
18. Over the Rainbow (Harold Arlen)

A Dream Theater billentyűse 2019. április 19-én jelentette meg aktuális szólóalbumát, 'Wired for Madness' címmel, a Music Theories Recordings / Mascot Label Group kiadók jóvoltából.

Jordan Rudess immáron 20 éve a Dream Theater elsőszámú billentyűse (az 1999-es 'Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory' album óta), de emellett szólóban is rendkívül aktív, mind a stúdióban, mind turnézás terén. Időközben kifejlesztette saját - nem mellesleg díjnyertes - keyboard-alkalmazását; instrukciós könyvet írt; online billentyű-kurzusokat szervez és saját fesztiválokat rendez.

Most újabb fejezethez érkezett a zenész karrierje; lévén Rudess idén áprilisban új szólólemezt ad ki, 'Wired for Madness' címmel. Jordan jellegzetes technikáit és egyedülálló dallam-érzékét felvonultatván, ezen az albumon új oldaláról is megismerhetjük a billentyűst; lévén a vokál-témák javarészét is ő maga "kezeli". A 'Wired for Madness' albumon alapvetően "old-school prog-piano" zenére kell számítani, tele klasszikus és modern megoldások egyvelegével, enyhe blues-beütésekkel.

Természetesen neves vendégek, zenésztársak is szerephez jutottak ezen az albumon: Marco Minnemann; a Dream Theater énekese, James LaBrie; plusz Vinnie Moore, Guthrie Govan, Joe Bonamassa és John Petrucci gitárosok is megvillantják tehetségüket Rudess dalaiban!

Rudess így szólt: "Ezen a lemezen hallható többek közt egy 'Just Can’t Win' című szám, ami egy piszkos blues-dal! A Dream Theater-beli srácok egyébként is Blues Man-nek hívnak engem, mivel reggel 8 órakor, amikor felébredek a turné-buszon, olyan a hangom, mintha egy öreg blues-zenész lelkének reinkarnációja lennék. Nem mellesleg meghívtam Joe Bonamassát is ebbe a dalba, hogy kiteljesedjen ez a feeling. De persze a lelkes prog-fanok sem maradnak zene nélkül. Összességében annyit modhatok: ez Jordan Rudess egy alternatív univerzumban!".

A tracklista:
01. Wired For Madness - Part 1
02. Wired For Madness - Part 2
03. Off The Ground
04. Drop Twist
05. Perpetual Shine
06. Just Can't Win
07. Just For Today
08. Why I Dream

Az epikus 'Wired For Madness' tétel első részének egyes betétei alább elérhetők dalszöveges videó formájában.

A 'Wired for Madness' album rendelési infói itt érhetők el.

Alább megtekinthetők a hivatalos album-előzetesek is:

A Dream Theater billentyűsénél nemrég rákérdeztek, milyen zenét szokott hallgatni... Rudess-t Rick Beato interjúvolta meg ebben a témában. A billentyű-virtuóz némi meglepetésre a következőket nyilatkozta: "Tulajdonképpen sokféle zenét meghallgatok, de a rajongók biztos meglepődnek ha azt mondom, leginkább Squarepusher-t és Apex Twin-t hallgatok...".

"Egyébként szeretem a hangulat-függő dolgokat is, mint például a Sigur Rós. Valójában az a kedvencem. És általánosságban is olyasmiket hallgatok, ami nyugalmat sugároz; ami kicsit space-rockos; egy kicsit lágy...".

"Szerintem a rajongók fantáziájában az él, hogy én Symphony X-et, vagy ahhoz hasonló dolgokat hallgatok... Persze a Dream Theater-fanok nyilván metalt, prog-metalt hallgatnak... ilyesmit szoktak küldözgetni nekem az emberek - de sajnos el kell, hogy keserítsem őket: ez az utolsó dolog, amit meghallgatnék. Sokkal inkább élvezem a Boards Of Canada vagy Steven Wilson zenéjét, mint bármiféle prog-metal muzsikát...".

A teljes interjú itt érhető el.


Végignézhető Jordan Rudess május 8.-i online koncertje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás