Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NIGHTWISH - a magyar toplistára is felkerült az új album, a 'Human. :II: Nature.'


2020-04-23

A legendás finn szimfó-metal banda új albumot adott ki. Most közzétették az első heti lemezeladások alapján elért toplistás helyezéseket.

Az új Nightwish album 'Human. :II: Nature.' címmel jelent meg, 2020. április 10-én, pénteken, a Nuclear Blast jóvoltából. Ez a csapat kilencedik nagylemeze; a 2015-ös 'Endless Forms Most Beautiful' folytatása.

A 'Human. :II: Nature.' album felvételei 2019 augusztusa és októbere között zajlottak, a Röskö táborban, a Petrax Stúdóban és a Troykington kastélyban. Az utólagos munkálatokat és a keverést / maszterizálást a Finnvox Stúdióban végezte el Tero Kinnunen, Mikko Karmila, Tuomas Holopainen és Troy Donockley. Az albumhoz készült promóciós fotókat a legendás londoni Természettudományi Múzeumban készítették (ezáltal a Nightwish a világ első bandája, ami engedélyt kapott a fotózkodásra eme "magasztos helyszínen").

A 'Human. :II: Nature.' egy dupla album, melynek első lemezén kilenc vadonatúj dal, kettes számú CD-jén pedig egy nyolc részre osztott, epikus tétel szerepel. A kiadvány megjelent 2CD / 2CD-Digi / 3LP / Earbook / box-szett / digitális változatokban - a rendeléseket itt lehet leadni.

Az új album borítója és dallistája így néz ki:

CD1
01.
Music
02. Noise
03. Shoemaker
04. Harvest
05. Pan
06. How’s The Heart?
07. Procession
08. Tribal
09. Endlessness

CD2
All The Works Of Nature Which Adorn The World
01. Vista
02. The Blue
03. The Green
04. Moors
05. Aurorae
06. Quiet As The Snow
07. Anthropocene (incl. “Hurrian Hymn To Nikkal”)
08. Ad Astra

Az első heti lemezeladások alapján elért toplistás helyezések a lenti képen ismerhetők meg (ezek a fizikális példányok eladásai alapján készített statisztika; a digitális vásárlások kapcsán itt lehet bővebb infókat találni).

A banda az album összes dalához videoklipet készített. Ezek közül a legtöbb dalszöveges videó, de a 'Noise' című számhoz hivatalos kisfilmet is forgattak. A videókat itt lehet megtekinteni:

Április 17-én Shanghaiban koncertezett volna a Nightwish; ezután (május elején) egy kisebb dél-amerikai turnét bonyolítottak volna le; majd pedig felléptek volna Moszkvában, Szentpétervárott, Kijevben és Minszkben is, mielőtt elindul a nyári európai fesztivál-turné. Az előbbi koncertek elmaradnak a koronavírus-járvány miatt, de szeptember folyamán egy kisebb észak-amerikai turnét bonyolít le a banda. Ennek keretében két egymást követően este is fellépnek az Apocalyptica társaságában, a Hollywood Palladium színpadán. November és december folyamán továbbá ismét Európában turnézik a banda; méghozzá az Amorphis és a Turmion Kätilöt zenekarok társaságában - fellépnek többek közt a Papp László Sportarénában is.

Aktuális hír, hogy tavaly nyáron kilépett a bandából az egyik alapító, Jukka Nevalainen dobos (aki az 1997-es debüt-album, az 'Angels Fall First' óta tagja volt a felállásnak). Ezzel kapcsolatban a következőket közölte a zenész: "Öt év telt el azóta, hogy meghoztam életem egyik legnehezebb döntését; vagyis azt, hogy távozom a Nightwish lelki motorjából. Ez a döntésem már kihatott a legutóbbi stúdióalbumra és az azt követő turnékra is. Ahogy azonban már akkor is éreztem, ez bizonyult a lehető legjobb döntésnek. Fantasztikusan érzem magam, és manapság már az álmatlansággal kapcsolatos problémáim is redukálódtak. Korábban ez komoly gondot jelentett; lévén így kevésbé tudtam a bandára összpontosítani... Úgyhogy úgy döntöttem, inkább nem kockáztatom a banda sorsát a visszatérésemmel; és arra az elhatározásra jutottam, hogy kilépek a csapatból. Helyemet hivatalosan is Kai Hahto veszi át, mint teljes értékű tag; de ettől függetlenül a továbbiakban is aktívan foglalkozom majd a banda üzleti ügyeivel a háttérben. Továbbá alig várom már, hogy kiderüljön, milyen kalandokat tartogat számomra még az élet! Hálás köszönet a bandának és a rajongóknak egyaránt, azokért a szép és dicsőséges időkért, amit együtt töltöttünk!".

Nevalainen 2014-ben döntött úgy, hogy átmenetileg átadja a helyét a Nightwish-ban Kai Hahto-nak (Wintersun, ex-Swallow The Sun, ex-Rotten Sound), aki végül vendégként feldobolta a csapat legutóbbi, 'Endless Forms Most Beautiful' című stúdióalbumát, valamint kisegítette őket a koncerteken. Mostantól fogva tehát Hahto hivatalos, teljes értékű tagja a bandának.

A Nightwish nemrég újra kiadta a 'Once', a 'Dark Passion Play' és a 2009-es 'Made In Hong Kong - And In Various Other Places' című lemezeket. A Nuclear Blast jóvoltából 2019. március elsején megjelent bakelit-újrakiadások itt rendelhetők meg. Ez volt az első alkalom, hogy ez a három lemez megjelent bakeliten!

A Nightwish 2018-ban bonyolította le Decades nevezetű világkörüli turnéját. A kilenc hónapon keresztül tartott körút első felvonását Észak-Amerikában rendezték meg, 2018 márciusa és áprilisa folyamán; míg az európai turnét ősszel bonyolították le (november 30-án Budapesten is fellépett a banda).

A Decades turnéra speciális szettlistával készült a banda: a koncertek során többnyire élőben ritkán játszott, korai, '90-es évek végi / 2000-es évek eleji klasszikusok hangzottak el. A turné apropójából a Nuclear Blast 2018. március 9-én kiadott egy 'Decades' című, kétlemezes válogatást is.

A 'Decades' című válogatás-szett - ami a Nightwish fennállásának 20. évfordulóját hivatott ünnepelni - itt rendelhető meg, normál dupla CD-s változatban, 2CD-s digipakban, 3LP-s box-szettben, valamint dupla CD-s earbook formátumban.

CD1
01. The Greatest Show On Earth
02. Élan
03. My Walden
04. Storytime
05. I Want My Tears Back
06. Amaranth
07. The Poet And The Pendulum
08. Nemo
09. Wish I Had An Angel

CD2
01. Ghost Love Score
02. Slaying The Dreamer
03. End Of All Hope
04. 10th Man Down
05. The Kinslayer
06. Dead Boy's Poem
07. Gethsemane
08. Devil & The Deep Dark Ocean
09. Sacrament Of Wilderness
10. Sleeping Sun
11. Elvenpath
12. The Carpenter
13. Nightwish (demo)

3LP Box (33 rpm)

A-oldal
01. The Greatest Show On Earth

B-oldal
01. Élan
02. My Walden
03. Storytime
04. I Want My Tears Back
05. Amaranth

C-oldal
01. The Poet And The Pendulum
02. Nemo
03. Wish I Had An Angel

D-oldal
01. Ghost Love Score
02. Slaying The Dreamer
03. End Of All Hope
04. 10th Man Down

E-oldal
01. The Kinslayer
02. Dead Boy's Poem
03. Gethsemane
04. Devil & The Deep Dark Ocean

F-oldal
01. Sacrament Of Wilderness
02. Sleeping Sun
03. Elvenpath
04. The Carpenter
05. Nightwish (demo)

Íme a 'Decades' hivatalos előzetesei:

További Nightwish-sel kapcsolatos aktuális hírekről legutóbb itt számoltunk be.

A Nightwish legutóbbi kiadványa egy 'Vehicle of Spirit' című DVD volt - erről bővebben itt írtunk.


NIGHTWISH - a magyar toplistára is felkerült az új album, a 'Human. :II: Nature.'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás