Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VENOM INC. - megjelent az 'Avé' album


2017-08-12

A Venom korábbi tagjai - Jeff "Mantas" Dunn gitáros, Anthony "Abaddon" Bray dobos és Tony "Demolition Man" Dolan énekes-basszer - alkotta Venom Inc. új albumot adott ki.

A brit banda néhány hónapja lemezszerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval. Mindezt így kommentálták: "Mi, a Venom Inc. büszkén álltunk be a Nuclear Blast égisze alá!! Csak annyit szeretnénk mondani még, hogy új albumunk tehát végre KURVÁRA MEGJELENIK!! MINDEN POKOL ELSZABADUL!!".

Mint később kiderült, a Venom Inc. "szörnyetege" 'Avé' címmel jelenik meg augusztus 11-én (a rendeléseket itt lehet leadni). Az első friss single-dal, a 'Dein Fleisch' lentebb meghallgatható.

A rajongók mindeddig nem is sejthették, valójában mire számíthatnak ettől a reunion-tól, de most kiderült: a végeredmény egy ízig-vérig klasszikus Venom album lett, amit a banda hardcore fanjai előszeretettel helyezhetnek a gyűjteményük tetejére, és persze a lejátszóba! Tony "Demolition Man" Dolan így nyilatkzott: "Igyekeztünk egy olyan szörnyeteget kihozni az 'Avé' albumból, ami éjszaka csap le rátok, tiszta erővel megragadván a torkotokat, felemésztvén titeket, és lelketekkel táplálkozván még hatalmasabbá, még rémisztőbbé növi ki magát".

A frontember korábban a következőket is hozzátette: "Képzeljetek el egy 100%-osan színtiszta, őszinte, szilárd, kőkemény, sötét, provokatív metal albumot... pont olyat, amilyet az igazi Venom-tól elvárnátok. Klasszikus old-school, de ugyanakkor könyörtelen és a koncertjeink energiájával felvértezett... Nagyon büszkék vagyunk erre az albumra, és persze új otthonunkra, a Nuclear Blast kiadóra is; az egész csapatra, a menedzsmentre, a PR-osokra, ügynökökre, szponzorokra, és elsősorban RÁTOK! Köszönjük szépen! Találkozunk valahol ezen a vér áztatta Földön!".

Íme az augusztus 11-én megjelent 'Avé' dallistája:

01. Ave Satanas
02. Forged In Hell
03. Metal We Bleed
04. Dein Fleisch
05. Blood Stained
06. Time To Die
07. The Evil Dead
08. Preacher Man
09. War
10. I Kneel To No God
11. Black N Roll

Nemrég megjelent az 'Avé Satanas' című szám hivatalos szöveges videója; az album kiadásának napján pedig közzétették a hivatalos előzetest:

A banda egyébként tervbe vett egy dokumentumfilmet is. Erről a frontember elmondta: "Alapvetően felveszek mindent a kamerámmal, amit a színfalam mögött, a színpadon és általában a koncertek során művelünk. Szóval igen, egy teljes értékű dokumentumfilmen is dolgozom. Remléhetőleg sikerül a végterméket eljuttatunk egy tévécsatornának. Remek kis film lesz, abban biztosak lehettek".

A Venom Inc. a 2015-ös német Keep It True fesztiválon mutatkozott be élőben [ennek felvételei láthatók lentebb]; ezt követően pedig Kínába, Japánba és Taiwanba látogattak el, egy nyári ázsiai turné alkalmával. A csapat azév szeptemberében indította első európai körútját, a lengyel death metal-veterán Vader társaságában. A banda koncert-szettje klasszikus Venom dalokból áll, de a fentiek alapján a jövőben ezeket az 'Avé' nótáival is kiegészítik.

A Venom Inc. soron következő, Blood Stained Earth elnevezésű headliner észak-amerikai turnéja - melyen a Goatwhore, a Toxic Holocaust és a The Convalescence lesz az előzenekar - szeptember elsején indul. Íme a turné hivatalos plakátja:

Dunn, Bray és Dolan 1989 és 1992 között három klasszikus Venom albumot adott ki közösen ('Prime Evil', 'Temples Of Ice', 'The Waste Lands'). Az utóbbi években Dolan és Dunn az M:Pire Of Evil színeiben alkottak - ennek a zenekarnak két nagylemeze jelent meg (2012 - 'Hell To The Holy', 2013 - 'Crucified').

A Venom eredeti, klasszikus felállását Dunn és Bray mellett Conrad "Cronos" Lant frontember alkotta. Hármójukat tartják a black metal műfaj valódi zászlóvivőinek; köszönhetően az 1982-es 'Black Metal' albumnak, ami számos európai extrém metal bandára volt hatással.

A Venom Inc. 2015. október 15-én Budapestre is ellátogatott (a Vader-rel közösen); méghozzá egy klasszikus Venom-programmal. A Dürer Kertben megrendezett koncerten két másik banda is fellépett: a Divine Chaos és a szintén brit Dead Orbit.

Íme a Venom Inc. első koncertjének rajongói felvételei (Keep It True fesztivál - 2015. április 25.):


VENOM INC. - megjelent az 'Avé' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás