Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Őszre új POWERMAN 5000 album várható


2020-03-25

Az amerikai indusztriális metal banda j, világraszóló lemezszerződést kötött a Cleopatra Records kiadóval, ahol az év második felében megjelenhet új stúdiólemezük.

Az 1999-es 'Tonight the Stars Revolt!' albummal befutott Powerman 5000 zenekar a lemezen szereplő 'When Worlds Collide' sláger megjelenése óta számos nagysikerű, izgalmas albumot tett le az asztalra, bejárván a space-rock, az indusztriális metal és a punkzene műfajai közti teljes palettát. Legutóbbi nagylemezük, a 'New Wave' 2017-ben jelent meg, de a 2011-es 'Copies, Clones & Replicants' album volt az, ami valójában felhívta a bandára a Cleopatra Records figyelmét. Ennek az új közreműködésnek az eredménye lesz a PM5K soron következő stúdióalbuma, a 'The Noble Rot', ami 2020 őszén jelenhet meg.

A frontember Spider elmondta: "Rendkívül boldogok vagyunk, hogy szerződést köthettünk a Cleopatra Records-szal, amely kiadó piacra dobja év végén új, 'The Noble Rot' című albumunkat. Érzésünk szerint letettünk az asztalra karrierünk valahavolt legváltozatosabb, legérdekesebb lemezét. Emellett pedig minden rubrikát kipipáltunk a Powerman 5000 különös univezumában, és már alig várjuk, hogy mindenki hallhassa ezt az albumot!".

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A legutóbbi PM5K album 'New Wave' címmel jelent meg, 2017. október 27-én.

Spider One énekes annak idején elmondta: "Egy kicsit mocskosabb stílust vettünk fel ezen a lemezen. Sokkal jobban odahasítunk, mint az előző két album esetében! Célunk ezúttal az volt, hogy a koncertjeink nyers zaját elevenítsük fel a stúdióban; kaotikussá téve ezzel az egész anyagot”.

Hogy miért lett 'New Wave' az album címe? Spider röviden így válaszol: “Talán azért, mert new wave banda lennénk? Nos, maradjunk inkább annyiban, hogy több a közös bennünk a Devo-val, mint Dio-val”...

A Powerman 5000 ettől függetlenül továbbá is a tőle megszokott rock / metal / industrial / rap / punk elegyet prezentálja, néhány innovatív és végtelenül kreatív, úttörő kompozíció formájában. Olyan dalcímekkel, mint pl. a 'David F**king Bowie',  a 'Cult Leader' és a 'Sid Vicious In A Dress', az új album minden bizonnyal totálisan kielégíti majd a régi rajongókat, egyben elcsavarja az újak fejét!

A 'New Wave' a Powerman 5000 11. hivatalos kiadványa. 1992-es megalakulásuk óta olyan nagysikerű, klasszikussá vált albumokat, mint a platina 'Tonight the Stars Revolt!', vagy a legutóbbi toplistás 'Builders of the Future' (amiről bővebben itt írtunk).

A 'New Wave' album első előzeteseként jelent meg a 'Sid Vicious In A Dress' című szám.
Az énekes elmondta az új single kapcsán: “Legegyszerűebben úgy jellemezhetném ezt a nótát, mint egy őrült szerelmes dal; de valójában azokról a dolgokról szól, amelyek fájdalma örömet és élvezetet okoz nekünk. Arról a pillanatról, amikor maradsz, pedig futnod kéne. Az éve során Sid Vicious a káosz és az önpusztítás poszter-figurájává vált; én pedig ezt a karaktert formáltam egy gyönyörű lánnyá. De a szám címe egyébként mindent elmond...".

A tracklista:
01. Footsteps And Voices
02. Hostage
03. Sid Vicious In A Dress
04. David F**king Bowie
05. Cult Leader
06. No White Flags
07. Thank God
08. Die On Your Feet
09. Get A Life
10. Run For Your Life

Később megjelent a 'Cult Leader' című szám hivatalos videója is. Spider One ennek kapcsán elmondta: “Manapság a szekták korszakát éljük. És itt már nem csak Charles Mason-okról vagy Jim Jones-okról van szó... Itt Trump van, Taylor Swift van, Kardashian van, Kilo-kibaszott-Ren, meg ilyenek vannak! Ez a közösségi média. Iratkozz fel! Lájkolj! Kövess! Kövess! Kövess! Bedobom a kalapomat a ringbe, hogy én lehessek a ti Szekta-vezéretek. #drinkthekoolaid”.

Egy nappal a megjelenés előtt a banda a teljes albumot közzétette, valamint bemutatta a 'David F**king Bowie' dal videoklipjét. A néhai David Bowie szellemét megidéző szám kapcsán Spider elmondta: "Bowie kiváló példája volt annak, hogyan kell ezt csinálni! Műfajokon átívelő, egyedi stílusához viszonyítva mindenki más átlagosnak tűnt. Ez a dal tulajdonképpen egy hatalmas köszönet neki".


Őszre új POWERMAN 5000 album várható
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás