Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Vissza a gyökerekhez" - DVD-n is megörökítették Udo Dirkschneider nosztalgia-turnéját - itt a 'Restless And Wild' performansz-klipje a kiadványról!


2017-07-21

A két éve Accept-klasszikusokkal turnézó énekes, Udo Dirkschneider egy 'Live - Back To The Roots - Accepted!' című koncertlemezen foglalja össze a nosztalgia-turnét.

A 'Live - Back To The Roots - Accepted!' - ami folytatása a tavaly októberben kiadott, 2CD-s, illetve tripla gatefold LP-verziójú hangfelvételnek (erről bővebben itt írtunk) - 2017. augusztus 4-én megjelenik DVD-n és Blu-rayen is (kiegészítve a dupla CD-vel). A koncert-kiadványra 2016. decemberi, Brno-beli (Csehország) koncert teljes felvétele került fel, kiegészítve egy bónusz Sinatra-feldolgozással. A lemez borítója lent látható; a digipak CD-részlegének dallistája így néz ki:

CD1
01. Intro
02. Starlight
03. Living For Tonite
04. Flash Rockin' Man
05. London Leatherboys
06. Midnight Mover
07. Breaker
08. Head Over Heels
09. Neon Night
10. Princess Of The Dawn
11. Winterdreams
12. Restless And Wild
13. Son Of A Bitch
14. Up To The Limit

CD2
15. Wrong Is Right
16. Midnight Highway
17. Screaming For A Love-Bite
18. Monsterman
19. T.V. War
20. Losers And Winners
21. Metal Heart
22. I'm A Rebel
23. Fast As A Shark
24. Balls To The Wall
25. Burning
26. Outro
27. My Way (Frank Sinatra feldolgozás)

Íme a 'Living For Tonite' hivatalos performansz-klipje, egyenesen a DVD-ről, plusz a kiadvány hivatalos előzetese:

Újabban megjelent a 'Restless And Wild' performansz-klipje is:

Az énekes 2015 nyarán, a német Wacken Open Air fesztiválon jelentette be, hogy Dirkschneider néven indul exkluzív "Accept-búcsúturnéra". Udo elmondása szerint, ez a turné lesz az utolsó alkalom, amikor egykori bandája, az Accept régi nótáit élőben előadja. Minderről részletesen itt írtunk.

Az Udo-féle Dirkschneider zenekar első 2016-os koncert-sorozata - ami a norvégiai Drammen-ben vette kezdetét február 18-án, és április 24-én ért véget Berlinben (a turné március 29-én a budapesti Barba Negrába is eljutott) - olyan sikeres volt, hogy az egyik utolsó koncert előtt az énekes és a zenészek egy speciális Sold Out-díjat vehettek át Frank Süpfle (ITM Agency) menedzsertől. A körút 48 koncertjéből 31 teltházas volt.

Ez egyszerűen hihetetlen! Sosem gondoltam volna, hogy ennyire sikeres lesz ez a túra” - mondta Udo. “Csodálatos érzés ez a tudat, hogy ennyi ember kísért el engem a saját Accept-fejezetem lezáró körútján”.

A nagy sikerek és hatalmas érdeklődés okán később a Dirkschneider újabb európai koncert-dátumokat jelentett be 2016 utolsó heteire; ezen felül, 2017 januárjában Észak-Amerikában turnézott a banda; nemrég pedig kiderült, hogy a teljes idei évet, valamint a 2018-as esztendő elejét is az efféle körútnak szenteli a banda.

Udo néhány hónappal ezelőtt a 'Lokaos Rock Show' című műsor vendége volt. Itt a kérdésre, miszerint milyen érzés új énekessel (Mark Tornillo) látni egykori bandáját, Udo így válaszolt: "Mit is mondhatnék? Nemrég megnéztem egy hamburgi Accept bulit, és egy kicsit csalódtam... Mindenféle érzelem nélkül álltak színpadra a srácok. Számomra olyan volt, mintha nem egy teljes lenne banda koncertezne. Persze zenészi szempontból rendben volt a dolog, de tényleg tűnt fel nekem semmi érzelem. Kicsit automatikus hatása volt az egésznek: 'Leadjuk a koncertet, aztán megyünk'...".

A 'Lokaos Rock Show' műsorvezetője, Dani Buarque feltette a kérdést: "El tudnád képzelni, hogy bármikor a jövőben visszatérsz az Accept-be?". Udo szimplán ennyit válaszolt: "Nem".

"Mi az, amit zenei tekintetben nem tehettél meg az Accept-ben, de most megtehetsz az U.D.O.-ban?". "Erre egyértelmű a válasz: az Accept-ben csak azt lehet csinálni, amit maga az Accept-brand diktál; ahogy a rajongók megismertek és megszoktak téged... Viszont én úgy érzem, az U.D.O.-ban sokkal szabadabb vagyok".

Az Accept gitárosa, Wolf Hoffmann egy tavaly szeptemberi interjúban, a Music Enthusiast Magazinnak a kérdésére válaszolt, a miszerint Udo Dirkschneider (kiválását követően) kapcsolatba lépett-e valaha is a jelenlegi Accept-tagokkal, azzal a szándékkal, hogy ismét összeálljon a bandával. Íme Hoffmann válasza: "A médián kívül már vagy ezer éve nem is hallottam Udo felől semmit; és hogy őszinte legyek egyikőnk sem gondol rá. Egyáltalán nem beszédtéma a dolog, és szerintem ezt legutóbbi albumunk, az újonnan megjelent 'Blind Rage' igazolja is. Persze a [2010-es] 'Blood Of The Nations' környékén még sokan kérdezgették tőlük: 'Miért?', 'Mi van?', 'Hogy jöttök ti ehhez?', de ezt a történetet már annyiszor lezártuk, hogy szerintem mostanra egyértelművé vált: új életet kezdtünk, aminek Udo nem akart a részese lenni. Ő hozott egy döntést, mi tovább léptünk; ennyi az egész".

Egy egy évvel ezelőtt interjúban maga Udo így nyilatkozott egy esetleges reunion-nal kapcsolatban: "'92-ben újra összeálltunk, és kiadtunk három albumot is közösen ['Objection Overruled', 'Death Row', 'Predator']. Számomra ezek közül az első volt az igazi Accept album, mivel a következőt már csak egy gitárossal játszottuk fel - márpedig a banda valódi hangzását két gitáros fémjelzi. Tehát voltak problémák... Elveszett az egész atmoszféra. Lebonyolítottunk egy turnét, majd azt mondtuk: 'Oké, mielőtt még le nem rombolnánk az Accept nevet, oszlassuk fel a bandát'. Tehát 15 éven belül másodjára is felkértek, hogy egyesüljünk újjá; de én azt feleltem: 'Srácok, én elég sikeres vagyok az U.D.O. bandával, úgyhogy ahhoz, hogy onnan kilépjek és újra csatlakozzak az Accept-hez, meg kell szabnom néhány feltételt'. Szóval a végső válaszom az volt: 'Oké, csináljuk újra, de az biztos, hogy harmadjára már nem hagyhatom ott az U.D.O.-t'... Közöltem Wolf-fal, hogy mindez után megkapja az Accept nevet, mivel az az ő ötlete; és senki nem fog semmiféle részesedést kérni - különösképpen nem én. Ezt ő nem fogadta el, én pedig azt mondtam: 'Rendben, srácok. Sajnálom, de ebben inkább nem szeretnék részt venni. Folytatom az U.D.O.-t, nektek pedig a legjobbakat kívánom'... Ennyi volt tehát az egész reunion-ügy".


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás