Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SUBTERRANEAN MASQUERADE - itt az új szöveges videó, a David Bowie-féle 'Space Oddity' feldolgozásához!


2017-11-16

A Green Carnation, Orphaned Land, Novembers Doom és Tristania tagok alkotta prog-death metalista Subterranean Masquerade zenekar nemrég kiadta 3. albumát.

A zenekar év elején megkötötte új lemezszerződését; mégpedig a svéd Vicisolum Records (Persefone, Loch Vostok, stb.) kiadóval.

A multinacionális Subterranean Masquerade együttes - melynek tagjai az USA-ból, Norvégiából és Izraelből származnak - a hivatalos jellemzés szerint "pszichedelikus progresszív metal zenében utazik. A csapat második nagylemeze, a 'The Great Bazaar' 2015-ben jelent meg, a Taklit Records jóvoltából.

"Az új album megírása és komponálása teljesen más élmény volt, mint a 'The Great Bazaar' esetében" - mondta korábban Shai Yallin billentyűs. "Az előző lemezt tulajdonképpen egyenként írtunk, nem egységes bandaként - ekkor valójában csak a gitárosunkkal, Tomer Pink-kel tartottam folyamatosan a kapcsolatot... Ezúttal viszont a teljes banda együtt volt, és próbákat is rendszeresen tartottunk. Közben pedig születtek az új nóták... Az biztos, hogy nem ismételtük önmagunkat; totálisan változatos lett az új anyag!".

A Subterranean Masquerade új lemezének megjelenése 2017. szeptember elsején volt esedékes, 'Vagabond' címmel. Ez a zenekar első lemeze, amin egy új tag, Eliran eizman hörög. Az új albumot Christer Andre Cederberg (Anathema, Tristania, stb.) producelte, és Tony Lindgren keverte, a svéd Fascination Street Stúdió falai között; így "bizonyossá vált, hogy a lemez minden egyes paramétere tökéletes hangminőséget képvisel". Az album alább látható borítóját Ben Danzig készítette; a szövegkönyvi illusztrációk pedig a neves Travis Smith művei.

A tracklista:
01. Place for Fairytales  (6:53)
02. Nomad  (5:56)
03. Ways  (4:41)
04. Carousal  (1:53)
05. Kippur  (6:56)
06. Daled Bavos  (4:41)
07. As You Are  (3:05)
08. Hymn of the Vagabond  (7:35)
09. Space Oddity (David Bowie feldolgozás) (6:15)

A lemezről elsőként a 'Nomad' című dal látott napvilágot. A premier lentebb elérhető szöveges videó formájában, amit Rafael Ortega készített.
"
A 'Nomad' az egyik első dal, amit megírtunk a 'Vagabond' albumra. Kemény, progresszív, és benne van minden elem, amit ezt az albumot alkotja, és ami számunkra élvezetessé teszi a koncertezést ;) A dalszöveg egy távoli helyre való ellátogatásról, illetve a belső démonok elől való menekülésről, avagy épp a szembenézésről szól...".

November közepén megjelent a David Bowie-féle 'Space Oddity' feldolgozásának szövegs klipje is - lentebb ez is elérhető.

A banda tavaly szeptemberben fellépett a világhírű ProgPower USA fesztiválon; ezt megelőzően pedig egy kisebb európai körutat bonyolítottak le. 2018 februárjában egy nagyszabású európai turné veszi kezdetét, az Orphaned Land társaságában (ezen körút keretében - március 11-én - a budapesti Dürer Kertben is fellépnek).

A banda jelenlegi felállása így néz ki:

Kjetil Nordhus - ének
Eliran Weizman - ének
Tomer Pink - gitár
Or Shalev - gitár
Shai Yallin - billentyűk
Golan Farhi - basszusgitár
Matan Shmuely - dobok


SUBTERRANEAN MASQUERADE - itt az új szöveges videó, a David Bowie-féle 'Space Oddity' feldolgozásához!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás