Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [210. rész]


2017-06-14

New York - és talán az egész Egyesült Államok - legklasszikusabb metalzenei formációjával jelentkezünk ma!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 210. rész

RIOT - 'Storming The Gates Of Hell'

A Riot zenekart 1975-ben alapította Mark Reale gitáros / dalszerző és Peter Bitelli dobos. Habár 1984-ig öt nagylemezt is kiadott a banda, abban az évben feloszlottak, mivel nem teljesült be a várt kereskedelmi siker. Két évvel később Reale - a kitartó rajongók unszolására -, egy megújult felállással ismét felélesztette a csapatot. Ezen reinkarnáció második kiadványa volt az 1990. február 28-án megjelent 'The Privilege of Power' album.

A Riot hetedik stúdióalbumát sokan a banda "legkísérletezősebb" anyagának tartják; lévén az addigi tradícionális speed, heavy és power metal-elemeket vegyítették extrém megoldásokkal; mint például egy új hangszer, a kürt használatba vétele (az albumon összesen 10 kürt-játékos és trombitás zenél). A lemez producere az a Steve Loeb volt, aki a megalakulástól kezdve egészen 1995-ig dolgozott a Riot hangtechnikusaként; de ezesetben hozzájárult a munkához a banda frontembere, Mark Reale is (aki 2012-ben hunyt el).

A 'The Privilege of Power' - amit Reale Tony Moore énekes, Don Van Stavern basszusgitáros és Bobby Jarzombek dobos közreműködésében rögzített - 'Killer' című dalában vendég-énekesként szerepel a legendás Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, Y. Malmsteen). A 'Killer' egy elítélt sorozatgyilkos, Jeffrex R. MacDonald történetét meséli el. Másik specialitása az albumnak a 'Racing With The Devil On A Spanish Highway' című záró-tétel, ami egy 1977-es instrumentális Al Di Meola-dal átdolgozása.

Az eredetileg a neves Epic kiadó gondozásában megjelent 'The Privilege Of Power' albumot - amit a patinás német Rock Hard magazin 'Minden idők 500 legjobb rock és metal lemeze' nevezetű listáján a 354. helyen rangsorolt be - 2003-ban újra kiadta a Collectible Records; 2013-ban pedig az SPV elevenítette fel, egy 180 grammos, 2LP-s szett (az 1988-as ''Thundersteel' anyagával kiegészítve) formájában.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [210. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás