Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SAXON - szöveges klip készült a 'The Secret Of Flight' című számhoz


2018-05-31

A veterán brit metalbanda nemrég befejezte a munkálatokat a 2015-ös 'Battering Ram' album folytatásán, ami 2018 februárjában jelent meg, a Militia Guard label (Silver Lining Music) jóvoltából.

A csapat 22. stúdiólemezét ezúttal is Andy Sneap (Accept, Megadeth, Testament, Exodus, stb.) producelte. A felvételek egyébként ezúttal is két külöböző stúdióban zajlottak egyszerre: az egyikben a dalszerzés, a másikban pedig a rögzítés folyt. A dalok nagy részét Biff Byford frontember és Nibbs Carter basszusgitáros írta.

Az új lemez 'Thunderbolt' címmel jelent meg, 2018. február 2-án. Ezt követően pedig a Diamond Head és a Rock Goddess társaságában indult európai turnéra a banda; később a Judas Priest-tel turnéztak az Államokban (a dátumok és állomások listája itt található meg).

Byford korábban elmondta: "Ez a 22-es számú albumunk, amit 'Thunderbolt'-nak neveztünk el. Egy úgynevezett "Storming Smashing Thundering" dal-kollekcióról van szó, amit Andy Sneap producerrel csiszoltunk tökéletesre. Most készen állunk arra, hogy a világra szabadítsuk ezt az alkotást. Kapcsoljátok hát be a biztonsági öveket!".

A Saxon a '70-es évek óta megállás nélkül bizonygatja professzionális rock 'n' roll-képességeit, egyben metalzenészi tehetségét, aminek köszönhetően a brit heavy metal-hullám egyik pionír bandájává váltak. Több mint 20 stúdióalbummal a hátuk mögött, most egy újabb dinamikus alkotást tettek le az asztalra, megbélyegezvén teljes karrierjüket.

A 'Thunderbolt' borítója (amit a banda állandósult grafikus partnere, Paul Raymond Gregory készített) és dallistája így néz ki:

01. Olympus Rising
02. Thunderbolt
03. The Secret of Flight
04. Nosferatu (The Vampires Waltz)
05. They Played Rock and Roll
06. Predator
07. Sons of Odin
08. Sniper
09. A Wizard’s Tale
10. Speed Merchants
11. Roadie’s Song
12. Nosferatu (nyers mix)

Az album megjelent digipak CD-n, 180 grammos bakeliten, "special edition" box-szettben, kazettán és digitális változatban is.

Első ízelítőként lentebb megtekinthető az album címadó dalának hivatalos videoklipje, amit javarészt a 2017-es Wacken fesztiválos fellépése alkalmával forgatott a banda.

Byford az EonMusic magazinnak adott interjújában már korábban elárulta, hogy az új albumra többek közt felkerült egy 'They Played Rock And Roll' című szám is, ami a legendás Motörhead zenekar emlékére írtak: "Pontosabban a Motörhead '80-as évekbeli tevékenységei előtt tiszteleg ez a nóta. Szó van benne a 'Bomber' turnéról, a 'No Sleep 'Til Hammersmith' és az 'Ace Of Spades' albumról is; lévén ebben az időben találkoztunk először velük személyesen. Sőt, a 'Bomber' turnén konkrétan az ő előzenekaruk voltunk..." A 'They Played Rock And Roll' hivatalos szöveges videója lentebb szintén elérhető.

Márciusban bemutatták a 'Nosferatu (The Vampire's Waltz)' című szám hivatalos klipjét is; májusban pedig megjelent a 'The Secret Of Flight' szöveges videója.

Szintén aktuális hír, hogy a Saxon és Thomas Jensen menedzser útjai 16 év után különváltak, közös megegyezéssel.

A Saxon énekese, Biff Byford elmondta: "Meglehetősen hosszú és sikeres időt töltöttünk együtt Thomas-szal; így mondanunk sem kell, mennyire hiányozni fog nekünk. Ettől függetlenül a jövőben összefutunk még különféle projektekben, ez biztos. Természetesen ezután is közeli barátok és metal-testvérek maradunk".

Jensen közleménye: "Szeretném megköszönni Biff-nek és a Saxon-nak az elmúlt 16 nagyszerű esztendőt. Megtisztelve érzem magam, hogy a világ egyik legnagyobb metalbandájával dolgozhattam. A továbbiakban is figyelni fogom őket, és eljárok a koncertjeikre, a világ minden táján".

A szakításnak az volt az oka, hogy Jensen harmadmagával (Holger Hübner-rel és Leo Loers-szel közösen) új menedzsment-céget alapít, MPS Hanseatic néven. Lévén az új vállalat mindhárom tulajdonos teljes figyelmét igényli, Thomas a jövőben kizárólag erre kíván koncentrálni.

A Saxon 2015. október 30-án adta ki legutóbbi, 21. stúdióalbumát, 'Battering Ram' címmel. A lemezt a híres Andy Sneap (Testament, Megadeth, Exodus, Accept) producelte.


SAXON - szöveges klip készült a 'The Secret Of Flight' című számhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás