Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Thornz' című szólóalbumon dolgozik a Black Sabbath ex-énekese, Tony Martin


2017-06-18

Tony Martin - aki 1987 és 1995 között hat Black Sabbath lemezen énekelt - bejelentette, hogy megkezdte a munkálatokat régóta várt, harmadik szólólemezén.

Martin-t a stúdióban ezúttal egyik projektje, a Headless Cross dobosa (a Venom-ban is megfordult) Danny "Danté" Needham, valamint egy amerikai gitáros, Scott McClellan kíséri. Tony új dal-kollekciója a 'Thornz' címet kapta (eredetileg 'Book of Shadows' címen jelent volna meg az album, de ezt később elvetette az énekes, lévén az utóbbi időben több ilyen című lemez is megjelent a színtéren).

Martin elmondása szerint az új dalok jóval keményebbek, mint korábbi munkásságának bármely állomása - ez pedig többek közt annak köszönhető, hogy a mindeddig ismeretlen gitáros, Scott McClellan is hozzájárult a dalszerzéshez. Az énekes négy évvel ezelőtt fedezte fel Scott-ot, amikor a gitáros egy közösségi oldalon keresztül elküldött neki saját felvételt. Tony ennek kapcsán elmondta: "Scott abszolút meglepetést okozott számomra. Hatalmas energiával rendelkezik ez a srác. Hamar rájöttem, hogy Scott olyan riffekkel tud előállni, melyek tökéletesen illeszkednek a hangomhoz. Egyszóval: több mint boldog vagyok, hogy itt lehet velem a Tony Martin-projektben".

A 'Thornz' albumra várhatóan tíz dal kerül fel, melyek többségét Martin és McClellan közösen, vagy épp Martin egymaga írta. Az egy megerőszakolt nő történetét elmesélő címadó dalon kívül helyet kapott a lemezen a fentebb már említett 'Book Of Shadows' dal, illetve egy 'No Shame At All', egy 'As The World Burns' és egy 'Damned By You' című szám is.

Martin új albuma egyébként billentyűktől mentes lesz - annál inkább egy "riff-központú" anyagra kell számítani. Ennek az az oka, hogy idén januárban elhunyt a zenekar egyik oszlopos tagja, a Black Sabbath-ot is megjárt virtuóz, Geoff Nicholls (ő zenélt Tony legutóbbi, 'Scream' című szólóalbumán is); az énekesnek pedig ezt olyan nehéz volt feldolgoznia, hogy meg sem próbált helyettesítést találni...

Martin azt is elmondta, hogy - lévén jelenleg 60 éves - valószínűleg a 'Thornz' lesz az utolsó szóló-projekt, amiben részt vesz; de ugyanakkor nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy más zenei megmozdulásokban feltűnjön (ilyen például az egykori bandatársával, Tony Iommi-val közös projekt ötlete).

Hamarosan közzéteszik a 'Thornz' album részleteit...

Tony Martin az 1987-es 'The Eternal Idol' albumtól kezdve, egészen az 1995-ös 'Forbidden' lemezzel bezárólag énekelt a Black Sabbath-ban.

Az énekes egyik legutóbbi megmozdulása az olasz gitáros, Aldo Giuntini 2013 májusában megjelent nagylemezén való szereplés volt. A 'Project IV' címmel napvilágot látott album összes dalában Martin énekelt (erről bővebben itt írtunk). Martin egyébként már 2014-ben bejelentette, hogy következő szólóalbumán dolgozik.


'Thornz' című szólóalbumon dolgozik a Black Sabbath ex-énekese, Tony Martin
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás