Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: A londoni Stone Free Fesztiválon lépett fel a RAINBOW


2017-06-19

A legendás Rainbow zenekar megújult felállása június 17-én adott koncertet a londoni O2 Arénában, a Stone Free Fesztivál keretében. Íme a koncert szettlistája, és a rajongói felvételek:

01. Spotlight Kid
02. I Surrender (Russ Ballard feldolgozás)
03. Mistreated (Deep Purple)
04. Since You Been Gone (Russ Ballard feldolgozás, Russ Ballard vendégszereplésével)
05. Man On The Silver Mountain (+ részlet a 'Woman From Tokyo'-ból)
06. Soldier Of Fortune (Deep Purple)
07. All Night Long
08. Difficult To Cure
09. Child In Time (Deep Purple)
10. Stargazer
11. Still I'm Sad (The Yardbirds feldolgozás) / Drum Solo
12. Long Live Rock 'N' Roll
13. Black Night (Deep Purple)

Ráadás:
14. Burn (Deep Purple)
15. Catch The Rainbow
16. Smoke On The Water (Deep Purple)

A Rainbow néhány hete két vadonatúj stúdió-felvétellel tért vissza. A banda tehát 22 év kihagyás után egyenesen két újonnan rögzített dalt is közzétett: az egyik egy instrumentális, 'Land Of Hope And Glory' című tétel, ami valójában egy 1901-es, Edward Elgar által szerzett, brit patrióta dal átdolgozása;a másik pedig a banda egyik régi klasszikusának, a Russ Ballard által írt 'I Surrender'-nek a 2017-es verziója (amiben a banda aktuális énekese, Ronnie Romero szerepel). Mindkét dal elérhető digitális formában az iTunes-on, valamint meghallgatható a lenti lejátszókon.

Rainbow néven ezek az első hivatalos stúdió-felvételek a banda utolsó, 1995-ös, 'Stranger in Us All' című albuma óta (ezen a lemezen még Doogie White énekelt).

A Blackmore-féle Rainbow 2016-ban éledt újjá egy különleges felállással, három exkluzív koncert erejéig (erről bővebben itt írtunk). A két német és egy angliai buli során a veterán gitárvirtuóz újra bebizonyította, hogy továbbra a rock 'n' roll-történelem egyik legmeghatározóbb alakjaként tartható számon a legendás banda.

Friss hír, hogy az Eagle Rock Entertainment kiadó 2017. június 9-én piacra dobta a Rainbow 'Live In Birmingham 2016' című koncert-anyagát; méghozzá 2CD / Digitális Audio változatban: a 2016-os brit koncert tehát most először jelent meg hivatalos hangfelvétel formájában. A szóban forgó koncert szettlistája természetesen kivétel nélkül klasszikusokból állt - a Rainbow legnagyobb slágerei mellett a Deep Purple régi dalai is elhangzottak a buli során (a kiadvány traklistája lentebb látható).

A Rainbow két 2016-os német koncertjének felvétele tavaly novemberben jelent meg, egy 'Memories In Rock' című DVD-n (az Eagle Vision és az Eagle Records jóvoltából); mostantól pedig audió formájában is elérhető lesz az egyik rock-történelmi esemény! A 2CD-s szett tartalmazza a teljes birminghami, Genting Arénabeli koncert hanganyagát, melyen felfedezhető néhány olyan tétel is, ami a német bulikon például nem hangzott el (ilyen a 'Soldier Of Fortune' és a 'Burn' című Purple-klasszikus).

A birminghami show sztárjai - Ritchie Blackmore mellett Ronnie Romero (Lords Of Black) énekes; David Keith dobos; Bob Nouveau basszer; Jens Johansson (Stratovarius); Candice Night (Blackmore's Night) énekesnő és Lady Lynn háttérvokalista voltak. A veterán gitáros karrierje és öröksége tehát egy újabb grandiózus kiadvány formájában került megörökítésre!

Íme a 'Live In Birmingham 2016' borítója és tartalma:

CD1
“Over The Rainbow” / “Highway Star”
“Spotlight Kid”
“Mistreated”
“Since You Been Gone”
“Man On The Silver Mountain”
“Soldier Of Fortune”
Medley: “Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)” / Drum Solo / Bass Solo / Band Jam / Keyboard Solo (inc. Toccata & Fugue in Dm) / “Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)”
“Catch The Rainbow”

CD2
“Perfect Strangers”
“Long Live Rock ‘n’ Roll”
“Child In Time”
“Stargazer”
Medley: “Black Night” / “Woman From Tokyo” / “Black Night”
“Burn”
“Smoke On The Water”

A Rainbow idén nyáron visszatér az Egyesült Királyságba, egy újabb exkluzív turné erejéig. Ennek keretében léptek fel a második éves, londoni Stone Free Fesztiválon (Blackmore-nak ez volt az első londoni koncertje 1995 óta); illetve színpadra állnak Manchester-ben, Glasgow-ban és (ismét) Birmingham-ben is. A körút hivatalos plakátja és kedvcsináló videója lentebb tekinthető meg:


Videó: A londoni Stone Free Fesztiválon lépett fel a RAINBOW
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás