Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

RABID BITCH OF THE NORTH - bejelentette debütáló albumát a belfasti metal-trió


2017-06-21

A tradícionális heavy metal és az NWOBHM muzsika egyik modernkori képviselője, a belfasti Rabid Bitch Of The North együttes augusztusban adja ki első albumát, 'Nothing But a Bitter Taste' címen.

A 'Nothing But a Bitter Taste' több éven keresztül készült. Több mint 10 évnyi rendszeres élő performansz után úgy éreztük, eljött az idő, hogy célba vegyük a stúdiót, és igazságot szolgáltassunk” - kommentálta a kiadványt a banda frontembere, Joe McDonnell.

A 'Nothing But a Bitter Taste' a klasszikus "brit hangzású" metalzene kivonata. Olyan zenét hallhattok ezen a lemezen, mint egy ősrégi NWOBHM válogatás-kazettán. Ezen felül változatos stílusú és tempójú nóták szerepelnek a lemezen - mindegyiknek megvan a maga története. Alapvetően tehát heavy metal, továbbá pedig rock 'n' roll zenével találkozhattok; de hogyha a korábbi EP-inkhez, kislemezeinkhez viszonyítjuk ezt az anyagot, akkor azt mondanám, hogy meglehetősen progresszív nótákkal operálunk” - tette hozzá McDonnell.

A 'Nothing But a Bitter Taste' augusztus 18-án jelenik meg, többek közt limitált, 3-paneles gatefold LP-n és digipak CD-n, a Hostile Media jóvoltából, az alábbi borítóval és tracklistával:

01. The Missionary
02. Chance
03. Nothing But a Bitter Taste
04. Gilded Men
05. God of Punishment
06. Demon Mind
07. Defending Two Castles
08. Trapped in 1999

Az albumot nem mellesleg maga a banda gitárosa, Gerard Mulholland producelte, hasonlóan a korábbi dalok / lemezek gyakorlatához. Joe ennek kapcsán elmondta: “Gerry produkciós munkája mindannyiónk számára kiváló példája a pozitív hozzáállásnak. Tehetségét korábban első demóink és single-dalaink munkálatai során bontakoztatta ki. Célunk elsősorban az volt, hogy leképezzük ezen a lemezen zenék egyedi karaktereit; és persze az is, hogy olyan albumot rögzítsünk, amit mi magunk is szívesen hallgatunk. Szóba jöhetett tehát bármi, ami a heavy metal hőskorára - például a klasszikus Judas Priest lemezekre - emlékeztet”.

Az albumról első ízelítőként a 'The Missionary' című single-t adta ki a banda (digitális formában megvásárolható az Spotify kínálatában). “Ez a szám tulajdonképpen abból az időszakból eredeztethető, amikor felfedeztük a metalzenét; amikor kerestük az újabbnál újabb bandákat és szólamokat, majd pedig szép lassan kezdtünk részeseivé válni a szcénának”.

Az előrendeléseket itt lehet leadni a 'Nothing But a Bitter Taste' albumra.

Bővebb infók a Rabid Bitch Of The North zenekarról a Facebook-on érhetők el.


RABID BITCH OF THE NORTH - bejelentette debütáló albumát a belfasti metal-trió
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás