Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hamarosan új albummal jelentkezik a legendás LIONHEART együttes, melynek tagja az Iron Maiden egykori gitárosa, Dennis Stratton - itt az új "karantén-videó"!


2020-07-17

Friss hírek és dal-premier Nagy-Britanniából.

A Lionheart zenekart az 1980-as év végén alapította az Iron Maiden egykori gitárosa, Dennis Stratton; a Tygers Of Pan Tang-ből ismert Jess Cox; a Liar ex-gitárosa, Steve Mann; a Wildfire egykori basszerosa, Rocky Newton; valamint a Def Leppard-ban is megforult dobos, Frank Noon. A banda a kezdetekben rendszeres fellépője volt a londoni Marquee klubnak, de felállásuk eleinte nem sikerült véglegesíteni. Az alap-mag - azaz Dennis, Steve és Rocky - megmaradt, azonban az énekesek folyamatos cserélődtek (megfordult a csapat élén Rueben Archer, John Farlham és Bob Hawthorn is). Végül négy-tagú együttesként állapodtak meg; így Dennis és Rocky felváltva énekelt. A dobos-poszton viszont szintén rendszeres volt a változás: Les Binks (ex-Judas Priest), Niko McBrain (ex-Trust / Iron Maiden) és Clive Edwards (ex-Wild Horses) ült többek közt a felszerelés mögött.

1981 és 1984 között a Lionheart számtalan koncertet adott, többnyire a Def Leppard és a Whitesnake előzenekaraként; koncertjeik között pedig lázasan írták demóikat / első dalaikat; illetve keresték a megfelelő kiadót. 1984-ben végre felfigyelt rájuk a híres amerikai CBS Records, ami azonnal szerződést is ajánlott nekük (akkoriban Chad Brown volt az énekes). A banda így tehát Los Angeles-be repült, és 1984 márciusában megkezdte debütáló albuma, a 'Hot Tonight' felvételeit, Kevin Beamish producer, és Bob Jenkins session-tag társaságában. Az albumot a legendás kaliforniai Sound City Stúdióban rögzítették; míg a keverést a Kendun Recorders falai között végezték.

Miután a Lionheart visszatért Angliába, leforgattak egy nagy költségű videoklipet a 'Die For Love' című dalhoz. Ebben a néhai humorista, Rik Mayall játszotta az őrült professzor szerepét - nem véletlen, hogy évtizedekkel később ez a klip kultikus státuszt szerzett, a YouTube-nak köszönhetően. Sajnos azonban az utolsó pillanatban le kellett mondaniuk a Kansas-szel és a Foreigner-rel közös turnéjukat; első albumuk promóciója pedig sikertelen volt; így a Lionheart jövője a levegőben lógott. Chad Brown 1985-ben távozott a bandából. Helyét átvette Keith Murrell; billentyűkön pedig ezentúl Toby Sadler zenélt. Új felállásukkal újabb demókat rögzítettek, de ekkorra már jócskán alább hagyott a lelkesedés; így a Lionheart végül feloszlott. Rocky a továbbiakban két Def Leppard albumon vokálozott, valamint besegített Michael Schenker bandájában is; Dennis pedig az elkövetkezendő 15 évet a Praying Mantis együttesben töltötte.

2016-ban Dave Herron, a nottinghami Rockingham Fesztivál főszervezője felkérte egy egy-alkalmas reunion-ra a Lionheart-ot. A speciális performanszot Chad Brown kívételével minden eredeti tag elvállalta. Az újonnani összeállás újra felkavarta a vizet, és persze az érzelmeket: a banda úgy döntött, hivatalosan is újjáalakul, és nekilát egy visszatérő album felvételeinek (ezt követően felléptek a Sweden Rock fesztiválon is).

Visszatérő albumuk a 'Second Nature' címet kapta - 2016 novembere és 2017 májusa között került rögzítésre, Steve Mann producelésében, a gitáros saját, hannoveri stúdiójában. Június-július folyamán egy japán mini-turnét bonyolított le a banda, a Praying Mantis előzenekaraként, novemberben és decemberben pedig az Airrace kíséretében járták Nagy-Britanniát. Aktuális nagylemezüket az AOR Heaven adta ki, Európában, 2017. augusztus 25-én.

Három újabb évet kellett várni, de most végre fény derült az örömhírre: 2020 nyarán új albummal jelentkezik a Lionheart! A banda soron következő, 'The Reality of Miracles' című nagylemezét a Metalville Records adja ki július 31-én!

Az új album tehát a 2017-es 'Second Nature' és a 2018-as karácsonyi single, a 'Mary Did You Know' folytatása. Annak ellenére, hogy a Lionheart tagjai a 2019-es év nagy részét egyéb elfoglaltságaikkal töltötték, mégis jutott idejük arra, hogy megírják és felvegyék a 'The Reality of Miracles' lemezt. Az új anyagra 13 dalt rögzítettek, Steve Mann hannoveri stúdiójában. Egyben Steve volt a producer, a hangmérnök és a master-mester is.

A 'The Reality of Miracles' borítója és dallistája így néz ki:

A tracklista:
01. Salvation
02. Thine Is The Kingdom
03. High Plains Drifter
04. The Reality Of Miracles
05. Five Tribes
06. Behind The Wall
07. All I Want Is You
08. Widows
09. Kingdom Of The East
10. Outlaws Of The Western World
11. Overdrive
12. The First Man
13. Still It Rains On Planet Earth (Lacrimosa)

Az első hivatalos ízelítő, a 'Thine Is The Kingdom' című szám szöveges videója itt megtekinthető:

Újonnan megjelent a 'Widows' című szám hivatalos "karantén-videója" is:

Alább pedig elérhető az első két album-előzetes videó:

A banda jelenlegi felállása így néz ki:

Lee Small (ex-Shy, Phenomena) - ének
Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) - gitár, vokál
Steve Mann (Michael Schenker) - gitár, vokál
Rocky Newton (McAuley Schenker Group) - basszusgitár, vokál
Clive Edwards (ex-UFO, Wild Horses) - dobok


Hamarosan új albummal jelentkezik a legendás LIONHEART együttes, melynek tagja az Iron Maiden egykori gitárosa, Dennis Stratton - itt az új
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás